ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τέλος Ιουλίου τα Windows 10

Τέλος Ιουλίου τα Windows 10

Στις 29 Ιουλίου θα είναι διαθέσιμα και μάλιστα δωρεάν τα Windows 10, η νέα έκδοση του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος της Microsoft.

Όπως ανακοίνωσε ο αμερικανικός κολοσσός, οι κάτοχοι υπολογιστών με Windows 7 ή Windows 8.1 θα μπορούν να αναβαθμίσουν δωρεάν στη νέα έκδοση των Windows, όπως και οι κάτοχοι tablets με Windows 8.1. Η έκδοση των Windows 10 για smartphones θα είναι διαθέσιμη το φθινόπωρο, καθώς δεν έχει ακόμη υπάρξει σχετική ανακοίνωση. Όσον αφορά το πότε θα αρχίσουν να διατίθενται υπολογιστές και tablets με προεγκατεστημένα τα Windows 10, επίσης, δεν έχει διευκρινιστεί, αλλά αναμένεται ότι αυτό θα συμβεί μέσα στον Σεπτέμβριο.

Τα Windows 10 αποτελούν μεγάλο στοίχημα για τη Microsoft που βλέπει το Google Android να αυξάνει όλο και περισσότερο τη δημοτικότητα του και δεν είναι τυχαίο ότι ο αμερικανικός κολοσσός προχωρά στη δωρεάν αναβάθμιση των υπάρχοντων μηχανημάτων με Windows.

H νέα έκδοση των Windows έχει πολλά νέα χαρακτηριστικά, όπως είναι η επιστροφή του πλήκτρου Start, η ουσιαστική κατάργηση του tablet interface των Windows 8 που δεν άρεσε ιδιαίτερα στους χρήστες, ενώ θα υπάρχει ένας νέος πιο γρήγορος browser, ο Edge. Επιπλέον, θα υπάρχει προεγκατεστημένος ο ψηφιακός βοηθός που έχει αναπτύξει η Microsoft που ονομάζεται Cortana.

H Microsoft υπόσχεται ότι η εμπειρία για τους χρήστες θα είναι η ίδια άσχετα από τη συσκευή που χρησιμοποιούν (PC, tablet ή smartphone) και γενικότερα έχει θέσει πολύ ψηλά τον πήχυ των προσδοκιών που υπάρχουν για τα Windows 10.

Σχετικές ειδήσεις