ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα νέα video παιχνίδια της Ε3 2015

Τα νέα video παιχνίδια της Ε3 2015

H E3 είναι η μεγαλύτερη έκθεση για το χώρο των video games και η φετινή «έκδοση» της πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο Λος Άντζελες με τους απανταχού gamers να περιμένουν με αγωνία τις ανακοινώσεις των μεγάλων κατασκευαστών παιχνιδομηχανών αλλά και τους νέους τίτλους.

Του Δημήτρη Μαλλά

Επιπλέον, η φετινή έκθεση έχει μία ενδιαφέρουσα -ελληνική- ιδιαιτερότητα: για πρώτη φορά υπάρχει ελληνικό περίπτερο, μία πρωτοβουλία του gi-cluster. Στο περίπτερο βρίσκονται εκπρόσωποι από τις εταιρείες Lazyland, Paspartu, Tamasenco και Trebbble, όπως, φυσικά, και στελέχη του συγκεκριμένου cluster, το οποίο προωθεί τη δημιουργία games στην Ελλάδα.

Όσον αφορά στις ανακοινώσεις των μεγάλων «παικτών» της αγοράς του video gaming, η Microsoft παρουσίασε μία σειρά από νέα παιχνίδια με το Halo 5:Guardians να είναι μάλλον αυτό που περιμένουν με μεγαλύτερη αγωνία οι απανταχού gamers.

Από εκεί και πέρα, η Microsoft ποντάρει πολλά σε τίτλους όπως το Forza Motorsport 6, το Rise of the Tomb Raider, το Gears of War: Ultimate Edition, το Fable Legends και το Rare Replay. Επίσης, η Microsoft ανακοίνωσε το Xbox One θα μπορεί να παίζει επιλεγμένα παιχνίδια του Xbox 360 (backward compatibility). Το backward compatibility είναι μια από τις πιο περιζήτητες λειτουργίες και ως εκ τούτου παραπάνω από 100 κλασσικοί τίτλοι του Xbox 360 θα είναι διαθέσιμοι κατά το λανσάρισμα, περιμένοντας φυσικά περισσότερα παιχνίδια στη συνέχεια.

Ακόμη, η Microsoft ανακοίνωσε συνεργασίες με δύο εκ των εταιρειών που ασχολούνται με το virtual reality, όπως είναι η Oculus και η Valve, ώστε τα VR προϊόντα τους να συνεργάζονται με τα επερχόμενα Windows 10.

Στον ίδιο τομέα, η εταιρία παραγωγής Mojang, έκανε επίδειξη της ολοκληρωμένης έκδοσης του Minecraft για Microsoft HoloLens, την πλατφόρμα επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality) του αμερικανικού κολοσσού.

Πολλές ανακοινώσεις νέων παιχνιδιών έγιναν και από τη Sony για το PlayStation 4. Η ιαπωνική εταιρεία έδειξε να στηρίζει πολλά σε τίτλους όπως είναι το The Last Guardian, το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2016 και το UNCHARTED 4: A Thief’s End.

Επίσης, καλές εντυπώσεις άφησαν τίτλοι όπως το Dreams, το παιχνίδι δράσης Horizon Zero Dawn αλλά και το RIGS Mechanized Combat League, το οποίο προσφέρει εμπειρία virtual reality στο PS4.

Ακόμη, οι χρήστες του PS4 περιμένουν το επόμενο Call of Duty: Black Ops III αλλά και τα STAR WARS: Battlefront, Destiny: The Taken King και Final Fantasy VII Remake. Τέλος, ανακοινώθηκε η χρηματοδότηση του Shenmue III, για το PlayStation 4, μέσω Kickstarter, καθώς και η δυνατότητα άμεσης πρόσβασης του PS4 media player app για την εύκολη πρόσβαση σε video, φωτογραφίες και μουσική με υποστήριξη DLNA sharing.

Αρκετές νέες ανακοινώσεις υπήρξαν και για το χώρο των παιχνιδιών για PC. Στους τίτλους που ξεχωρίζουν περιλαμβάνονται τo Fallout 4, την επανέκδοση του διάσημου Doom, το Mass Εffect Andromeda, το Dishonored 2, το Just Cause 3 κ.ά.

Σχετικές ειδήσεις