ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

H Google γίνεται …Alphabet

H Google γίνεται …Alphabet

Σε εταιρεία συμμετοχών μετατρέπεται ο αμερικανικός κολοσσός με τη γνωστή μηχανή αναζήτησης να αποτελεί τη μεγαλύτερη θυγατρική του ομίλου

Του Δημήτρη Μαλλά

Νέα διοικητική δομή αποκτά η Google καθώς δημιουργείται μία νέα εταιρεία συμμετοχών, η οποία ονομάζεται Alphabet και στην οποία οι δραστηριότητες που σχετίζονται με το Διαδίκτυο θα αποτελούν τη μεγαλύτερη θυγατρική του αμερικανικού κολοσσού.

Η αλλαγή αυτή κρίθηκε απαραίτητη από τους ιδρυτές της Google, τον Σεργκέι Μπριν και τον Λάρι Πέιτζ, λόγω των πολλών και διαφορετικών τομέων δραστηριοτήτων στους οποίους είχε επεκταθεί ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός. Η Google είχε επεκταθεί σε τομείς όπως είναι οι επιστήμες ζωής, η δημιουργία drones (Google X) ακόμη και μία εταιρεία που έχει ως στόχο την επιμήκυνση της ζωής των ανθρώπων (Calico).

Η Google θα περιλαμβάνει στο εξής όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με το Διαδίκτυο και τις συνδεδεμένες συσκευές, θα έχει άλλον διευθύνοντα σύμβουλο, τον Σουντάρ Πιτσάι, και θα είναι η μεγαλύτερη θυγατρική της Alphabet. H τελευταία θα αντικαταστήσει την Google ως η εισηγμένη εταιρεία του ομίλου. Κάθε θυγατρική θα έχει το δικό της διευθύνοντα σύμβουλο, τον οποίο θα συνδράμουν όποτε χρειαστεί οι κ. Μπριν και Πέιτζ που θα είναι οι επικεφαλής της Alphabet.

Γενικότερα, το νέο σχήμα θεωρείται ότι θα επιτρέψει στις διάφορες θυγατρικές του ομίλου να είναι περισσότερο ευέλικτες και αποτελεσματικές, όπως θα διευκολύνει την επέκταση και σε άλλους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας. Αυτό που δεν διευκρινίσθηκε αν οι θυγατρικές θα συνεργάζονται στενά μεταξύ τους και ιδίως αν ο τεράστιος όγκος των δεδομένων που έχει η κύρια θυγατρική του ομίλου, δηλαδή η «παλιά» Google θα είναι διαθέσιμα και στις υπόλοιπες εταιρείες με ότι αυτό σημαίνει.