ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αποχωρεί η Samsung από τα φθηνά smartphones

Αποχωρεί η Samsung από τα φθηνά smartphones

Σε μία κίνηση που προκαλεί αρκετή έκπληξη αλλά έχει λογική ετοιμάζεται να προχωρήσει η Samsung Electronics, η οποία, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, σκοπεύει να σταματήσει την παραγωγή και διάθεση smartphones με τιμή πώλησης κάτω από τα 200 ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του deasy.gr, η Samsung δεν έχει προχωρήσει σε επίσημη ανακοίνωση επί του θέματος, αλλά έχει ενημερώσει τους συνεργάτες της για τη συγκεκριμένη κίνηση που αλλάζει τα δεδομένα στην παγκόσμια αγορά κινητής τηλεφωνίας.

To ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ακόμη ότι η Samsung τα υπάρχοντα τηλέφωνα της Samsung που τιμολογούνται κάτω από 200 ευρώ θα διατηρηθούν στην αγορά μέχρι να εξαντληθεί το διαθέσιμο απόθεμα, όμως η κορεάτικη εταιρεία δεν πρόκειται να ανανεώσει με νέα μοντέλα την κατηγορία των προσιτών συσκευών.

Ο στόχος της «αποχώρησης» από τα χαμηλά στρώματα της αγοράς των smartphones δεν είναι άλλος από τη βελτίωση των περιθωρίων κέρδους, τα οποία αυξάνονται ανάλογα με την τιμή πώλησης της συσκευής και είναι πολύ περιορισμένα στις συσκευές κάτω των 200 ευρώ. Η Samsung βασίστηκε στα φθηνά smartphones για να κατακτήσει την κορυφή, οπότε η αποχώρηση της σίγουρα θα επηρεάσει αρνητικά τα μερίδια της σε επίπεδο τεμαχίων, ενώ αφήνει περιθώριο δράσης στους Κινέζους κατασκευαστές (Huawei, Lenovo, ZTE) που κινούνται δυναμικά σε αυτό το στρώμα της αγοράς. Βέβαια, ανταγωνίζεται την Apple που κινείται αποκλειστικά στα υψηλότερα στρώματα της αγοράς, αλλά ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο σε περίπτωση που η κίνηση δεν αποφέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα ο κορεατικός κολοσσός να κινηθεί εκ νέου στις φθηνές κατηγορίες.

Σχετικές ειδήσεις