ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πάνω από 1,5 δισ. οι χρήστες του Facebook

Πάνω από 1,5 δισ. οι χρήστες του Facebook

Το όριο των 1,5 δισ. χρηστών ξεπέρασε στο τέλος Σεπτεμβρίου το Facebook, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε πριν από λίγο το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των χρηστών του Facebook έφθασε στα 1,545 δισ. από 1,490 δισ. που ήταν στο τέλος Ιουνίου. Γενικότερα, ο ρυθμός αύξησης έχει μάλλον πέσει αν αναλογιστεί κανείς ότι το όριο του 1 δισ. χρηστών ξεπεράσθηκε τον Σεπτέμβριο του 2012, άρα χρειάστηκαν 3 χρόνια για το μισό δισεκατομμύριο, όταν για το προηγούμενο μισό δισεκατομμύριο είχαν χρειαστεί μόλις 2 χρόνια.

Η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών έχει πρόσβαση και μέσω του smartphone καθώς ο αντίστοιχος αριθμός φθάνει στα 1,39 δισ. χρήστες.

Η πτώση είναι, βέβαια, αναμενόμενη, αλλά από την άλλη το Facebook επιδιώκει να ενισχύσει την παρουσία του σε αναπτυσσόμενες αγορές στην Αφρική και στην ανατολική Ασία, περιοχές όπου παρουσιάζει και τη μεγαλύτερη άνοδο.

Η περιοχή με τους περισσότερους χρήστες (522 εκατ.) είναι αυτή της Ασίας – Ειρηνικού, στην Ευρώπη ο αριθμός είναι στα 315 εκατ. και στη βόρεια Αμερική φθάνει στα 217 εκατ.
Στην Ελλάδα εκτιμάται ότι υπάρχουν πάνω από 6,7 εκατ. λογαριασμοί.

Το Facebook ανακοίνωσε ακόμη ότι τα έσοδα του για το γ’ τρίμηνο του 2015 έφθασαν στα 4,5 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 41% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρσι με τα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται στα 896 εκατ. δολάρια, αυξημένα κατά 11%.