Την Παρασκευή το τελευταίο ταξίδι του Atlantis

Την Παρασκευή το τελευταίο ταξίδι του Atlantis
Την Παρασκευή είναι προγραμματισμένο το τελευταίο ταξίδι του Atlantis, με το οποίο τερματίζεται έπειτα από 30 χρόνια εξερεύνησης το πρόγραμμα...

Την Παρασκευή είναι προγραμματισμένο το τελευταίο ταξίδι του Atlantis, με το οποίο τερματίζεται έπειτα από 30 χρόνια εξερεύνησης το πρόγραμμα των διαστημικών λεωφορείων…

Η εκτόξευση θα γίνει από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ στις 18.26 (ώρα Ελλάδας). Τα τέσσερα μέλη της αποστολής τα οποία μέχρι χθες ήταν σε καραντίνα, ταξίδεψαν στο Διαστημικό Κέντρο της Φλόριντα.

Στις δηλώσεις του, ο κυβερνήτης του Atlantis, Κρις Φέργκιουσον, τόνισε: «Αυτή θα είναι η ιστορική τελευταία πτήση διαστημικού λεωφορείου. Είμαι περήφανος που θα είμαι μέλος της».

Η αποστολή STS – 135, θα έχει διάρκεια 12 ημέρες και σκοπός της θα είναι να ολοκληρώσει το μερίδιο της NASA στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ο οποίος είναι έτοιμος να φιλοξενεί έξι άτομα.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά την απόφαση της NASA να αποσύρει τα διαστημικά της αεροσκάφη, οι αποστολές προς τον Διαστημικό Σταθμό θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά με τα Soyuz που έχουν ρωσική προέλευση.