ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Σταματά η Toshiba να πουλά υπολογιστές για καταναλωτές

Σταματά η Toshiba να πουλά υπολογιστές για καταναλωτές

Στη διακοπή της παραγωγής φορητών υπολογιστών που απευθύνονται σε απλούς καταναλωτές προχωρά στο τέλος Μαρτίου 2016 η ιαπωνική Toshiba, στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αναδιοργάνωσης της.

Η απόφαση αυτή αφορά το σύνολο της ευρωπαϊκής αγοράς κάτι που σημαίνει ότι σταδιακά θα σταματήσει η διαθεσιμότητα φορητών υπολογιστών για καταναλωτές από την πλευρά της Toshiba και στη χώρα μας. Στην ανακοίνωση της Toshiba σημειώνεται ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους καταναλωτές που έχουν αγοράσει ή πρόκειται να αποκτήσουν φορητό υπολογιστή της ιαπωνικής εταιρείας, ενώ θα πρέπει να επισημανθεί ότι η παραγωγή θα διακοπεί μεν στο τέλος Μαρτίου 2016 αλλά οι πωλήσεις θα σταματήσουν όταν τελειώσουν τα αποθέματα των μηχανημάτων που θα έχουν παραλάβει οι διανομείς και τα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών μέχρι το τέλος της παραγωγής. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει διαθεσιμότητα περίπου μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού.

Επίσης, η πώληση φορητών υπολογιστών για καταναλωτές της Toshiba θα συνεχιστεί στην ιαπωνική και την αμερικανική αγορά.

Αυτό που πρέπει να διευκρινισθεί είναι ότι η Toshiba δεν αποχωρεί πλήρως από το χώρο των φορητών υπολογιστών αλλά θα συνεχίσει να προωθεί φορητούς υπολογιστές που είναι σχεδιασμένοι για τις ανάγκες των εταιρικών πελατών. Αυτό ισχύει και για την ελληνική αγορά, όπου ο νυν επίσημος διανομέας, η Ideal, θα συνεχίσει τη συνεργασία της με την Toshiba τόσο για τους φορητούς υπολογιστές για εταιρικούς πελάτες όσο και για άλλα ψηφιακά προϊόντα, όπως είναι οι σκληροί δίσκοι, η παραγωγή και η διάθεση των οποίων στην ευρωπαϊκή αγορά συνεχίζεται.