ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε; Αναβαθμίστε το iPhone σας και όνειρα γλυκά!

Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε; Αναβαθμίστε το iPhone σας και όνειρα γλυκά!

Αν είστε από εκείνους που πέφτουν στην αγκαλιά του Μορφέα με το iPhone στη δική σας, τότε η Apple ετοιμάζει για σας μία έκπληξη που υπόσχεται… όνειρα γλυκά!

Σε μια προσπάθεια να βοηθήσει όσους αντιμετωπίζουν κάποια διαταραχή ύπνου (και όχι μόνο), συνηθίζοντας (ή όχι) να «χαζεύουν» στο κινητό τους πριν κλείσουν τα βλέφαρα, ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός, με την επόμενη αναβάθμιση του λειτουργικού της συστήματος για φορητές συσκευές (με το iOS 9.3 δηλαδή), ευελπιστεί να σας προσφέρει ένα γαλήνιο ύπνο.

Και αυτό γιατί η νέα λειτουργία Night Shift του iOS 9.3 θα αναλύει τη γεωτοποθεσία και την ώρα της συσκευής του χρήστη, αλλάζοντας ταυτόχρονα το χρώμα της οθόνης.

Η Apple βασίστηκε μάλιστα σε μελέτες για τον ύπνο βάσει των οποίων η έκθεση σε έντονο μπλε φως κατά τις νυχτερινές ώρες επηρεάζει τους βιολογικούς ρυθμούς των ανθρώπων και δυσχεραίνει τον ύπνο τους.

Μετά τη δύση του ήλιου έτσι, το χρώμα της οθόνης μιας συσκευής με iOS 9.3 θα γίνεται πιο «ζεστό» με πορτοκαλο-κόκκινη απόχρωση, μειώνοντας παράλληλα τους τόνους του λευκού και του μπλε χρώματος.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η επόμενη αναβάθμιση του iOS, εκτός από… νανούρισμα, θα προσφέρει και άλλες νέες λειτουργίες, όπως το κλείδωμα της εφαρμογής των προσωπικών σημειώσεων, όπως επίσης και μια ανανεωμένη εφαρμογή προβολής ειδήσεων.

Σχετικές ειδήσεις