ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Με 1 δισ. δολάρια εξασφάλισε η Google την «παρουσία» της στο iPhone

Με 1 δισ. δολάρια εξασφάλισε η Google την «παρουσία» της στο iPhone

Το ποσό του 1 δισ. δολαρίων φέρεται να κατέβαλλε το 2014 η Google στην Apple προκειμένου να εξασφαλίσει ότι θα είναι η προτιμώμενη μηχανή αναζήτησης στα iPhone.

Επιμέλεια: Δημήτρης Μαλλάς

Αυτό τουλάχιστον το ποσό προέκυψε από τα πρακτικά της δίκης που βρίσκεται σε εξέλιξη για ένα εντελώς διαφορετικό θέμα, την αγωγή της Oracle εναντίον της Google με την πρώτη να κατηγορεί τη δεύτερη για παραβίαση πατεντών για τη χρήση της Java στο Android.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τόσο η Google όσο και η Apple ζήτησαν από το δικαστήριο να μην αποκαλυφθεί το συγκεκριμένο ποσό, καθώς πρόκειται για «υψηλής ευαισθησίας» ζητήματα, αλλά απ’ ότι φαίνεται αυτό δεν κατέστη εφικτό. Σημειωτέον πως μετά την αρχική συμφωνία του 2014, Google και Apple συμφώνησαν να μοιράζονται τα έσοδα από τις διαφημίσεις που προβάλλονται στα αποτελέσματα των αναζητήσεων που κάνουν οι χρήστες των iPhone, χωρίς όμως να έχει αποκαλυφθεί πως γίνεται ο διαχωρισμός των εσόδων αυτών.

Οι φήμες ότι η Google κατέβαλλε ένα σημαντικό ποσό στην Apple προκειμένου να εξασφαλίσει την παρουσία της, υπάρχουν εδώ και καιρό αλλά καμία από τις δύο εταιρείες δεν το είχε επιβεβαιώσει και πολύ περισσότερο δεν είχε αποκαλύψει το ποσό αυτό που κατέβαλλε η πρώτη στη δεύτερη.

Σχετικές ειδήσεις