ΗΠΑ: Τo smartphone νικητής στο «σερφάρισμα»

ΗΠΑ:  Τo  smartphone  νικητής  στο «σερφάρισμα»
Το ένα τέταρτο των Αμερικανών για να «σερφάρει» στο διαδίκτυο χρησιμοποιεί το...

Το ένα τέταρτο των Αμερικανών για να «σερφάρει» στο διαδίκτυο χρησιμοποιεί το πολυλειτουργικό κινητό τηλέφωνό του (smartphone) και όχι τον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Αυτό προκύπτει από μελέτη που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα από το ινστιτούτο έρευνας Pew, σύμφωνα με την οποία το 87% των κατόχων smartphones ελέγχει το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του ή μπαίνει στο ίντερνετ μέσω του κινητού τηλεφώνου. Μάλιστα, από αυτούς το 68% προβαίνει σ’ αυτή την ενέργεια σχεδόν κάθε ημέρα.

 Ωστόσο, μόνο το 25% δηλώνει ότι το "έξυπνο" κινητό του τηλέφωνο αποτελεί το βασικό μέσο για την πρόσβαση στο διαδίκτυο, δηλαδή το 10% των κατόχων smartphones και το 8% του πληθυσμού των ενήλικων Αμερικανών.

 Επίσης, η ίδια έρευνα έδειξε ότι οι Αμερικανοί κάτω των 30 ετών, καθώς και όσοι έχουν μικρό εισόδημα και χαμηλή εκπαίδευση «έχουν περισσότερες πιθανότητες να δηλώσουν ότι για να συνδεθούν στο ίντερνετ χρησιμοποιούν κυρίως το κινητό τηλέφωνό τους».

«Περίπου το ένα τρίτο όσων έχουν κινητά τηλέφωνα δεν έχει ευρυζωνική σύνδεση στο σπίτι», προσθέτει η έρευνα.

Παράλληλα, η μελέτη επιβεβαιώνει ότι το λειτουργικό σύστημα Android που δημιουργήθηκε από την Google είναι ιδιαίτερα δημοφιλές, καθώς προτιμάται από το 35% της αγοράς, έναντι του 24% που χρησιμοποιεί το iPhone της Apple και το BlackBerry της Research in Motion.

«Δημογραφικά, τα τηλέφωνα Android είναι ιδιαίτερα δημοφιλή μεταξύ των νέων ενηλίκων και των μαύρων, ενώ το iPhone και το BlackBerry χρησιμοποιείται ιδιαίτερα συχνά, μεταξύ των αποφοίτων πανεπιστημίων και των εύπορων ενήλικων», αναφέρεται στη μελέτη.

Σημειώνεται, ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεφώνου από τις 26 Απριλίου μέχρι τις 22 Μαΐου σε 2.277 ενήλικες.