ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

«Πιάνει» Ελλάδα στις 12 Φεβρουαρίου το Apple Watch

«Πιάνει» Ελλάδα στις 12 Φεβρουαρίου το Apple Watch

Στις 12 Φεβρουαρίου θα αρχίσει, σύμφωνα τουλάχιστον με τις υπάρχουσες ενδείξεις, η διάθεση στην ελληνική αγορά του Apple Watch.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την ελληνική έκδοση του site της Apple (www.apple.com/gr) όπου έχει προστεθεί πλέον ενότητα και για το Watch. Στη σχετική σελίδα (http://www.apple.com/gr/watch/) αναφέρεται πάνω αριστερά ότι θα είναι διαθέσιμο στις 12 Φεβρουαρίου.

Από το περιεχόμενο της ιστοσελίδας δεν προκύπτει ποιες εκδόσεις θα είναι διαθέσιμες στην ελληνική αγορά τις πρώτες ημέρες, ούτε πόσο θα κοστίζει. Λαμβάνοντας υπόψη τις προηγούμενες περιπτώσεις προϊόντων της Apple και στο ότι στην Ευρώπη η τιμή πώλησης ξεκινά από τα 399 ευρώ, τότε θα μπορούσε να πει κανείς ότι στην Ελλάδα η τιμή για τη “βασική” έκδοση είναι πολύ πιθανό να ξεκινά από τα 440-460 ευρώ.

Το Apple Watch αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα του αμερικανικού κολοσσού και παρουσιάστηκε τον Μάρτιο του 2015, ενώ η διάθεση του ξεκίνησε στο τέλος Απριλίου της ίδιας χρονιάς.

Το smartwatch της Apple είναι μία εξαιρετικής ποιότητας κατασκευή που απαιτεί, όμως, τη σύνδεση με ένα iPhone. Χρησιμοποιεί ως λειτουργικό σύστημα το watchOS 2, διαθέτει οθόνη αφής, όπως και μία ψηφιακή “κορώνα” για πλοήγηση στο μενού.

Η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απαντήσει κάποιος σε κλήσεις, να δει ειδοποιήσεις, να παρακολουθεί τα βιομετρικά του δεδομένα, να κάνει φωνητικές αναζητήσεις, να πραγματοποιήσει πληρωμές ακόμη και να ανοίξει το δωμάτιο του ...ξενοδοχείου του, εφόσον ο χρήστης έχει “κατεβάσει” το ανάλογο app.

Του Δημήτρη Μαλλά

Σχετικές ειδήσεις