ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

To νέο LG G5 είναι το πρώτο smartphone που αναβαθμίζεται με ειδικά modules (pics)

To νέο LG G5 είναι το πρώτο smartphone που αναβαθμίζεται με ειδικά modules (pics)

Το πρώτο smartphone με δυνατότητα «αναβάθμισης» μέσω ειδικών αξεσουάρ παρουσίασε η LG.

Του Δημήτρη Μαλλά

Το G5 είναι το νέο κορυφαίο μοντέλο της κορεατικής εταιρείας και στην Ελλάδα αναμένεται μέχρι το τέλος Μαρτίου με μία τιμή κοντά στα επίπεδα των 700 ευρώ.

Όμως, αυτό που το διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό είναι η αποσπώμενη μπαταρία που μπορεί να αντικατασταθεί από ειδικά αξεσουάρ που λειτουργούν ως μπαταρία, αλλά και προσδίδουν επιπλέον δυνατότητες. Για παράδειγμα, η LG Cam Plus προσφέρει τη δυνατότητα να κρατήσει ο χρήστης το κινητό ως μία κανονική κάμερα, έχοντας μάλιστα και τα απαραίτητα πλήκτρα για τη λήψη φωτογραφιών ή video. Επίσης, το LG HiFi Plus σε συνεργασία με την B&O βελτιώνει τις δυνατότητες του G5 όσον αφορά στην αναπαραγωγή του ήχου.

Το G5 διαθέτει μία οθόνη 5,3 ιντσών με ανάλυση 2560x1440 pixels, έχει 4 GB μνήμη, 32 GB εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο, ενώ η μπαταρία είναι στα 2800 mAh. Σημειωτέον πως η οθόνη είναι συνεχώς ανοικτή, υπό την έννοια ότι προβάλλει διαρκώς πληροφορίες όπως την ώρα, τα μηνύματα και τις χαμένες κλήσεις.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στη λήψη φωτογραφιών, καθώς υπάρχουν δύο οπίσθιες κάμερες, εκ των οποίων η μία είναι η κανονική με ανάλυση 16 megapixel, ενώ η δεύτερη με ανάλυση 8 megapixel χρησιμοποιείται για τη λήψη φωτογραφιών με ευρεία γωνία θέασης.

Επίσης, η LG ανακοίνωσε τη δική της «κάσκα» εικονικής πραγματικότητας για τo G5, ονόματι 360 VR, αλλά και το 360 Cam, μία μικρή μεγέθους κάμερα για λήψη video 360 μοιρών.

0002
0003
0004

Σχετικές ειδήσεις