ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

MWC 2016: Το Xperia Eye δείχνει πως θα είναι οι κάμερες του μέλλοντος

MWC 2016: Το Xperia Eye δείχνει πως θα είναι οι κάμερες του μέλλοντος

Η λήψη φωτογραφιών και video αποτελούν πλέον βασικό κομμάτι της καθημερινότητας μας, ιδίως από τη στιγμή που δεν είναι λίγοι εκείνοι που αρέσκονται να «ανεβάζουν» τις λήψεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε καθημερινή βάση. Και οι κατασκευαστές προσπαθούν να βρουν πως θα είναι οι κάμερες επόμενης γενιάς.

Του απεσταλμένου μας στη Βαρκελώνη Δημήτρη Μαλλά

Μία τέτοια περίπτωση είναι η Sony Mobile, η οποία στο Mobile World Congress παρουσίασε ένα πολύ ενδιαφέρον concept, το οποίο το ονομάζει Xperia Eye. Πρόκειται για μία κάμερα με ευρυγώνιο φακό που μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί στα ρούχα ή να φορεθεί γύρω από το λαιμό του χρήστη. Όμως, δεν είναι αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει. Το Xperia Eye, παρά το εξαιρετικό μικρό μέγεθος του, έχει τη δυνατότητα ανίχνευσης προσώπου και φωνής και η πρόθεση της Sony Mobile είναι να μπορεί να αναγνωρίζει πότε ένας χρήστης είναι σε καλή διάθεση, κάτι που σημαίνει ότι ενδεχομένως να θέλει να αποτυπώσει αυτές τις στιγμές του, και να μπορεί να αρχίζει να τραβά φωτογραφίες ή ακόμη και video, του τι συμβαίνει γύρω από αυτόν. Όσον αφορά το τελευταία, σημαντική βοήθεια προσφέρει ο σφαιρικός φακός 360 μοιρών που προσφέρει ένα φυσικό οπτικό πεδίο.

Προς το παρόν το Xperia Eye είναι ένα προϊόν που βρίσκεται σε φάση concept και, όπως τόνιζαν τα στελέχη της Sony Mobile στο περίπτερο της εταιρείας στο MWC, δεν έχουν ακόμη καταλήξει στις τελικές προδιαγραφές. Πιθανότατα, πάντως, θα διαθέτει το δικό του αποθηκευτικό χώρο και δεν θα είναι απαραίτητη η χρήση του smartphone για τον έλεγχο του καθώς αυτό θα γίνεται αυτόματα.