ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ο εφιάλτης των καθηγητών: Δείτε το… έξυπνο ρολόι που είναι ό,τι πρέπει για αντιγραφή!

Ο εφιάλτης των καθηγητών: Δείτε το… έξυπνο ρολόι που είναι ό,τι πρέπει για αντιγραφή!

Στο πλευρό των απανταχού… εξεταζομένων στέκεται η τεχνολογία, καθώς ένα από τα τελευταία και κυρίως (φθηνά, αν αναλογιστεί κανείς τη… χρησιμότητά τους) επιτεύγματά της είναι τα ρολόγια που βοηθούν στην αντιγραφή.

Συγκεκριμένα, τα «έξυπνα» ρολόγια με μνήμη 4GB, πωλούνται στη διαδικτυακή ιστοσελίδα αγοραπωλησιών Amazon έναντι περίπου 41 ευρώ, ενώ ο πωλητής του τα «διαφημίζει» κάπως έτσι:

«Αυτό το ρολόι έχει σχεδιαστεί για αντιγραφή σε διαγωνίσματα με ένα ειδικά προγραμματισμένο λογισμικό. Είναι ιδανικό στο να προβάλει σημειώσεις στην οθόνη, αποθηκεύοντας κείμενα και φωτογραφίες. Ακόμα, διαθέτει ένα κουμπί "έκτακτης ανάγκης", το οποίο αυτόματα βγάζει στην οθόνη την ώρα, μπλοκάροντας κάθε άλλη λειτουργία».

Τα… μαντάτα πάντως έχουν φτάσει ήδη στα αυτιά των εκπαιδευτικών, καθώς ο διευθυντής του βρετανικού σχολείου «Monkton Combe», Joe Sidders, δήλωσε στο BBC: «Πρόκειται για τον εφιάλτη των εκπαιδευτικών. Το περίμενα πως τέτοιες συσκευές θα κυκλοφορούσαν και η πώληση τους σε μέρη όπως το Amazon, είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου. Είναι ανεύθυνο να πωλούνται τέτοιες συσκευές».

Η Amazon αρνήθηκε πάντως να κάνει κάποιο σχετικό σχόλιο.

Σχετικές ειδήσεις