ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Προσοχή! Το «εργαλείο» του Facebook που σε ειδοποιεί όταν κάποιος πλαστογραφεί το προφίλ σου

Προσοχή! Το «εργαλείο» του Facebook που σε ειδοποιεί όταν κάποιος πλαστογραφεί το προφίλ σου

Το Facebook, όπως μεταδίδει το Mashable, δοκιμάζει ένα νέο εργαλείο το οποίο θα προειδοποιεί τους χρήστες όταν το όνομα και η εικόνα προφίλ τους χρησιμοποιούνται από ένα νέο λογαριασμό.

Το χαρακτηριστικό έχει ξεκινήσει να χρησιμοποιείται πειραματικά το Νοέμβριο και έκτοτε έχει οριστεί να λειτουργεί στο 75% των accounts.

Σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις παρενοχλήσεις χρηστών με αυτό τον τρόπο και τη χρήση των προσωπικών τους στοιχείων από αγνώστους, το Facebook δοκιμάζει αυτό το εργαλείο που, όταν εντοπίσει ένα αντίγραφο ενός λογαριασμού, ενημερώνει τον ιδιοκτήτη του αρχικού account, ο οποίος μπορεί στη συνέχεια να αποφασίσει να κάνει flag σ' αυτόν που τον αντιγράφει. Παρά το γεγονός ότι η διαδικασία είναι αυτόματη, τα flag των λογαριασμών ελέγχονται χειροκίνητα από υπεύθυνους του Facebook.

Το Mashable αναφέρει επιπλέον ότι το Facebook εργάζεται πάνω και σε άλλα χαρακτηριστικά ενάντια σε παρενοχλήσεις μέσα από το Facebook, ώστε να εξασφαλίσει π.χ. ότι οι γυναίκες αισθάνονται ασφαλείς χρησιμοποιώντας την υπηρεσία. Ήδη, έχει προσφέρει δυνατότητες στους χρήστες τους να κάνουν flag σε γυμνές φωτογραφίες τους, ενώ προσφέρει και photo privacy checkup που παρέχει στους χρήστες περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ποιος μπορεί να δει τις φωτογραφίες τους.

Πηγή: digitallife.gr