ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ολόκληρη η ιστορία του ανθρώπινου είδους, "αποθηκευμένη" στο DNA μας!

Ολόκληρη η ιστορία του ανθρώπινου είδους, "αποθηκευμένη" στο DNA μας!
Τα στοιχεία των μετακινήσεων του ανθρώπινου είδους και ολόκληρη η ιστορία του, βρίσκονται αποθηκευμένα στο γονιδίωμα του καθενός από εμάς...

Τα στοιχεία των μετακινήσεων του ανθρώπινου είδους και ολόκληρη η ιστορία του, βρίσκονται αποθηκευμένα στο γονιδίωμα του καθενός από εμάς! Αυτή είναι η νέα θεωρία ομάδας παλαιοντολόγων του DNA, του Ινστιτούτου Broad της Μασαχουσέτης και του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.

Συγκεκριμένα οι επικεφαλής Heng Li και Richard Durbin, κατάφεραν να εντοπίσουν μέσα στο DNA επτά διαφορετικών ατόμων, ενός Κορεάτη, ενός Κινέζου, δύο Αφρικανών και τριών Δυτικών, τα αρχαία στοιχεία του γενετικού υλικού μας. Στη συνέχεια με την βοήθεια ενός μαθηματικού αλγόριθμου εντόπισαν τις αρχαίες περιοχές του ανθρώπινου DNA.

Η συγκεκριμένη μελέτη οδήγησε στον επαναπροσδιορισμό δύο κυρίως στοιχείων:

1. του μεγέθους των πληθυσμών των πρώτων ανθρώπων- οι αφρικανικοί δεν ξεπερνούσαν τα 5.700 άτομα, ενώ οι ευρωπαϊκοί και οι ασιατικοί τα 1.200 άτομα.

2. του χρόνου κατά τον οποίο οι πρόγονοί μας άφησαν την Αφρική- αυτό τοποθετείται πριν από 60 χιλιάδες χρόνια, ενώ η διαφοροποίηση των σύγχρονων ανθρώπων υπολογίζεται ότι ξεκίνησε πριν από 100-120 χιλιάδες χρόνια. Ενα από τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν επίσης ήταν ότι η ανταλλαγή γενετικού υλικού μεταξύ Αφρικανών και Ευρωπαίων συνεχίστηκε μέχρι και πριν από 20.000 χρόνια.

Πηγή: pyles.tv