ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αυτό το smartphone της Lenovo… λυγίζει

Αυτό το smartphone της Lenovo… λυγίζει

Οι Κορεάτες το προσπάθησαν με τα smartphones με κυρτή οθόνη και στο παρελθόν έχουν δείξει και εύκαμπτες οθόνες για smartphones αλλά οι Κινέζοι της Lenovo μάλλον έχουν ένα μικρό προβάδισμα αν κρίνει κανείς από το τι παρουσίασαν πριν από μερικές ώρες.

Του Δημήτρη Μαλλά

Στο TechWorld 2016 της Lenovo στο Σαν Φρανσίσκο παρουσιάστηκε το CPlus, ένα smartphone με μία οθόνη 4,26 ιντσών, το οποίο μπορεί και λυγίζει! Μάλιστα, στην παρουσίαση τα στελέχη της Lenovo άρχισαν να φορούν το smartphone στο χέρι τους, δείχνοντας ότι είναι αρκετά κοντά στην παραγωγή ενός εμπορικού μοντέλου. Βέβαια, μην περιμένετε χαμηλή τιμή αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα δικά σου. Το CPlus έχει και ένα μεγαλύτερο «αδελφάκι», το οποίο μοιάζει περισσότερο με tablet και το οποίο εμφανίστηκε να διπλώνει!

Επιπλέον, η Lenovo παρουσίασε το πρώτο smartphone που βασίζεται στο «Project Tango» της Google και υπόσχεται να βελτιώσει την εμπειρία της επαυξημένης πραγματικότητας (Augment Reality – AR) σε φορητές συσκευλές. Το Phab 2 Pro διαθέτει οθόνη 6,4 ιντσών και ένα σύστημα από τέσσερις κάμερες και αισθητήρες για την ακριβή χαρτογράφηση του περιβάλλοντος χώρου.

Επίσης, η Lenovo έδειξε δύο νέα μοντέλα που φέρουν το σήμα της Motorola. Πρόκειται για τα Moto Z και Moto Z force, τα οποία χαρακτηρίζοντας από τη δυνατότητα να πάρουν μία σειρά από ειδικά αξεσουάρ, ονόματι Motomods, τα οποία κουμπώνουν στο πίσω μέρος των νέων Moto smartphones και βελτιώνουν την εμπειρία. Τα πρώτα Motomods περιλαμβάνουν ένα ηχείο σε συνεργασία με τη JBL, έναν μίνι βιντεοπροβολέα και μία έξτρα μπαταρία με τη Lenovo να θέλει να δημιουργήσει ένα νέο οικοσύστημα περιφερειακών. Κάτι αντίστοιχο έχει κάνει και η LG με το G5 και τα modules που μπορεί να συνδέσει ο κάτοχος του.

Το Μoto Z έχει πάχος 5,2 χιλιοστά, οθόνη 5,5 ιντσών και χρησιμοποιεί ως επεξεργαστή τον Snapdragon 820 με τη μνήμη στα 4 GΒ. Η έκδοση force έχει ενισχυμένο πλαίσιο και μεγαλύτερη μπαταρία, 3.500 mAh, η οποία μπορεί να φορτιστεί στο 50% μέσα σε 20 λεπτά.