Υψηλό το επίπεδο στο Beyond Hackathon της Eurobank

Υψηλό το επίπεδο στο Beyond Hackathon της Eurobank

Newsbomb

Σε αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο κινήθηκαν οι προτάσεις για ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες για τον χρηματοπιστωτικό τομέα που δημιουργήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο πλαίσιο του διαγωνισμού FinTech Hackathon της Eurobank.

Του Δημήτρη Μαλλά

Η εκδήλωση έκλεισε το απόγευμα της Κυριακής όταν 17 ομάδες παρουσίασαν τις προτάσεις τους μπροστά στην κριτική επιτροπή, στην οποία, αξίζει να σημειωθεί, ότι συμμετείχαν οι δύο αναπληρωτές διευθύνοντες σύμβουλοι της Eurobank, Στέλιος Ιωάννου και Θεόδωρος Καλαντώνης καθώς ο γενικός διευθυντής και group chief digital officer της τράπεζας, Σωτήρης Συρμακέζης, δείγμα της σημασίας που δίνει η τράπεζα σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις και στη δημιουργία σχέσεων με το οικοσύστημα των startups.

Αξιοσημείωτο είναι ακόμη ότι μεταξύ των 17 ομάδων περιελαμβάνονταν και startups από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Σλοβενία.

Την πρώτη θέση, για την οποία υπήρχε και χρηματικό βραβείο 5000 ευρώ, κατέλαβε η Counterfactual, η οποία παρουσίασε μία εφαρμογή η οποία παρέχει συμβουλές στους καταναλωτές για το πως να μειώσουν τις δαπάνες τους θέτοντας στόχος αναφορικά με το πως θα χρησιμοποιήσουν τα χρήματα που θα εξοικονομήσουν. Στη δεύτερη θέση (χρηματικό βραβείο 3000 ευρώ) πήρε η ομάδα Xbots που παρουσίασε τον Taki, έναν ψηφιακό βοηθό για τις συναλλαγές των καταναλωτών με τις τράπεζες, ο οποίος ακολουθεί τη νέα τάση των chatbots, όπου ο καταναλωτής “συνομιλεί” με αυτοματοποιημένο τρόπο με την τράπεζα μέσω εφαρμογών άμεσων μηνυμάτων, όπως το Facebook Messenger. Την τρίτη θέση (2000 ευρώ) κατέλαβε η Imperia Mobile από τη Ρουμανία που παρουσίασε μία πρόταση που απλοποιεί σε πολύ μεγάλο βαθμό τις συναλλαγές με την τράπεζα αξιοποιώντας τις δυνατότητες των smartphones και του Διαδικτύου.

Γενικότερα, οι συμμετέχουσες ομάδες προτίμησαν να δώσουν έμφαση στην εμπειρία του πελάτη όσον αφορά τις συναλλαγές του με την τράπεζα με τα chatbots και τα apps για smartphones να έχουν την τιμητική τους. Το θετικό είναι ότι στο συγκεκριμένο hackathon οι συμμετέχουσες ομάδες, τουλάχιστον οι περισσότερες από αυτές, έκαναν αρκετά καλές παρουσιάσεις, ενώ υπήρχαν 2-3 προτάσεις, οι οποίες μπορεί να μη βραβεύθηκαν αλλά είχαν αρκετά στοιχεία καινοτομίας, όπως, για παράδειγμα, η αξιοποίηση του blockchain.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved