ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αν χρησιμοποιείτε αυτό το email, διαγράψτε το ΑΜΕΣΑ

Αν χρησιμοποιείτε αυτό το email, διαγράψτε το ΑΜΕΣΑ

Οι ειδικοί προειδοποιούν τους χρήστες email της Yahoo να διαγράψουν άμεσα τους λογαριασμούς τους μετά τις αποκαλύψεις ότι ο κολοσσός δημιούργησε ένα εργαλείο για την αμερικανική κυβέρνηση, ώστε να ελέγχει όλα τα ιδιωτικά μηνύματα των χρηστών

To πρακτορείο Reuters σοκάρει. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ειδησεογραφικού οργανισμού o κλυδωνισμένος αμερικανικός κολοσσός Yahoo επέτρεψε στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ να "σαρώσουν" το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των χρηστών της σε μία πρωτοφανή κίνηση παράβασης της ιδιωτικότητας που υπερασπίστηκε με τίμημα την "ομηρία" του ο Έντουαρντ Σνόουντεν.

Η εταιρία διαδικτυακών υπηρεσιών Yahoo δημιούργησε μυστικά πέρυσι ένα ειδικό πρόγραμμα λογισμικού για να ερευνήσει όλα τα εισερχόμενα ηλεκτρονικά μηνύματα (email) των πελατών της για συγκεκριμένες πληροφορίες που ζητήθηκαν από αξιωματούχους των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, αποκάλυψε το Reuters.

Η εταιρία συμμορφώθηκε με μια διαβαθμισμένη απαίτηση της αμερικανικής κυβέρνησης, σαρώνοντας εκατοντάδες εκατομμύρια λογαριασμούς του Yahoo Mail κατά παραγγελία της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας (NSA) ή του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI), σύμφωνα με τρεις πρώην υπαλλήλους της εταιρίας και ένα τέταρτο άτομο που είχε πληροφορηθεί για τα γεγονότα.

Μερικοί ειδήμονες παρακολουθήσεων είπαν ότι αυτή είναι η πρώτη γνωστή περίπτωση μιας αμερικανικής εταιρίας του διαδικτύου η οποία συγκατατίθεται στο αίτημα μιας υπηρεσίας κατασκοπείας να διερευνήσει όλα τα εισερχόμενα μηνύματα, σε αντίθεση με την εξέταση ήδη αποθηκευμένων μηνυμάτων ή την σάρωση μικρού αριθμού λογαριασμών, σε άμεσο χρόνο.
Δεν γνωστοποιήθηκε ποιες ήταν οι πληροφορίες τις οποίες διερευνούσαν τα στελέχη των υπηρεσιών, παρά μόνο ότι ήθελαν την Yahoo να ψάξει για μια συγκεκριμένη σειρά χαρακτήρων σε μήνυμα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή σε επισύναψή του, είπαν οι πηγές, που ζήτησαν να παραμείνουν ανώνυμες.

Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει τι είδους στοιχεία μπορεί να παρέδωσε η Yahoo, εάν παρέδωσε κάτι, και εάν τα στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών είχαν έρθει σε επαφή με άλλες υπηρεσίες παροχής email με παρόμοιο αίτημα, εκτός της συγκεκριμένης.

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων