ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Σε γερμανικά χέρια το Taxibeat;

Σε γερμανικά χέρια το Taxibeat;

Για επικείμενη εξαγορά του Taxibeat, της γνωστής ελληνικής εφαρμογής για smartphones από θυγατρική της γερμανικής Daimler (Mercedes, Smart κ.ά), κάνουν οι πληροφορίες που κυκλοφορούν στην κοινότητα των ελληνικών startups τις τελευταίες εβδομάδες.

Του Δημήτρη Μαλλά

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες που υπάρχουν κάνουν λόγο για εξαγορά του Taxibeat από τη γερμανική MyTaxi, η οποία ελέγχεται πλήρως από τη Daimler και δραστηριοποιείται επίσης στο χώρο των υπηρεσιών κλήσης ταξί, με το τίμημα να εκτιμάται ότι κινείται στα επίπεδα των 40 εκατ. ευρώ.

Σε επικοινωνία μας με το Taxibeat, η ελληνική εταιρεία απάντησε ότι δεν επιβεβαιώνει, ούτε, όμως, και σχολιάζει τις σχετικές πληροφορίες. Αντίστοιχα, ουδέν σχόλιο ήταν και η απάντηση του MyTaxi.

Το Taxibeat ιδρύθηκε το 2011 από τον Νίκο Δρανδάκη, έχει λάβει συνολικά χρηματοδότηση ύψους 8 εκατ. ευρώ και προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Αθήνα και στη Λίμα (Περού) με τους χρήστες να εκτιμώνται περίπου στο 1 εκατομμύριο, ενώ ο αριθμός των οδηγών που έχουν ενταχθεί στο δίκτυο του ανέρχονται σε περίπου 25.000. Σημειωτέον πως το Taxibeat κινείται με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης που αγγίζει το 180% με το Περού να είναι εκείνο που δίνει τη μεγαλύτερη ώθηση, ενώ η εταιρεία είναι πλέον κερδοφόρα.

Tο MyTaxi ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2009, δραστηριοποιείται σε αρκετές χώρες σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων φυσικά η Γερμανία αλλά και οι ΗΠΑ (το σύνολο περιλαμβάνει περισσότερες από 40 πόλεις), έχει περίπου 10 εκατομμύρια χρήστες και ένα στόλο ταξί που ξεπερνά τα 45.000.

Το 2014 η εταιρεία πέρασε 100% στα χέρια της Daimler, η οποία είχε ήδη επενδύσει στο My Taxi από το 2012 αποκτώντας ένα μικρό ποσοστό στο μετοχικό κεφάλαιο.

Σχετικές ειδήσεις