ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Συνετρίβη το διαστημόπλοιο του Τζεφ Μπέζος

Συνετρίβη το διαστημόπλοιο του Τζεφ Μπέζος
Το τουριστικό διαστημικό σκάφος που αναπτύσσει ο ελληνικής καταγωγής ιδρυτής της Amazon...

Το τουριστικό διαστημικό σκάφος που αναπτύσσει ο ελληνικής καταγωγής ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος, απέτυχε σε μη επανδρωμένη δοκιμή λόγω μιας «αστάθειας» που εμφανίστηκε σε ύψος 13.700 μέτρων.

Η ομάδα εδάφους αναγκάστηκε να απενεργοποιήσει τον πυραυλοκινητήρα του σκάφους, το οποίο συνετρίβη στην έρημο, κοντά στο διαστημοδρόμιο της εταιρείας στο Τέξας.

«Την περασμένη εβδομάδα χάσαμε το όχημα στη διάρκεια μιας δοκιμής ανάπτυξης, ενώ πετούσε με ταχύτητα Mach 1,2» παραδέχτηκε ο Μπέζος.

Πάντως το σκάφος που καταστράφηκε στη δοκιμή της περασμένης εβδομάδας δεν προοριζόταν για αποστολές της NASA, όπως διευκρινίζει η Wall Street Journal, η οποία είχε αποκαλύψει πρώτη το θέμα της αποτυχημένης δοκιμής. Το σκάφος είχε σχεδιαστεί για υποτροχιακές τουριστικές εξορμήσεις στο όριο του Διαστήματος, μια νέα αγορά για το μέλλον στην οποία επενδύουν κι άλλες εταιρείες.

Η Blue Origin αναπτύσσει ξεχωριστά ένα υποτροχιακό σκάφος για πληρώματα, καθώς και ένα σκάφος για τη μεταφορά αστροναυτών σε τροχιά για λογαριασμό της NASA, διευκρίνισε ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της εταιρείας.