ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πιο κοντά η Wind στις υπηρεσίες τηλεόρασης

Πιο κοντά η Wind στις υπηρεσίες τηλεόρασης

Ένα βήμα πιο κοντά στην έναρξη της παροχής υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης έκανε η Wind Ελλάς, η οποία ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την εταιρεία Zappware, προκειμένου να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα της τελευταίας.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η πλατφόρμα της Zappware επιτρέπει την παροχή μίας υπηρεσίας παροχής video περιεχομένου σε πολλαπλές οθόνες (multiscreen) με τη Wind Ελλάς να σχεδιάζει να προσφέρει μία τέτοια υπηρεσία μέχρι το τέλος του 2017. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ο συνδρομητής θα μπορεί να έχει πρόσβαση στο περιεχόμενο της υπηρεσίας από κάθε είδους συσκευές (τηλεόραση, smartphone, tablet αλλά και web browser).

Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση για το είδος του περιεχομένου που θα προσφέρει η Wind Ελλάς μέσα από τη συγκεκριμένη πλατφόρμα. Σύμφωνα πάντως με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η Wind Ελλάς βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Vodafone Ελλάδος προκειμένου την συνεργασία για την από κοινού απόκτηση περιεχομένου, ενώ γενικότερα υπάρχουν πολλές συζητήσεις αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα που θεωρείται κρίσιμης σημασίας προκειμένου να στεφθεί με επιτυχία το εγχείρημα της Wind για είσοδο στην αγορά των υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το λογισμικό της Zappware βασίζεται στο cloud και ενσωματώνει δυνατότητες εξατομίκευσης για Android TV, για smartphones, tablets και web-browsers. Τα χαρακτηριστικά της περιλαμβάνουν ζωντανές και catch-up τηλεοπτικές μεταδόσεις, εγγραφές και ένα πλούσιο κατάλογο βίντεο on-demand (VOD). Επιπλέον, η Android TV πλατφόρμα προσφέρει μεγάλη ευελιξία ενσωμάτωσης περιεχομένου από τρίτα μέρη καθώς και εφαρμογών για τους τελικούς χρήστες σε μια απρόσκοπτη εμπειρία.