ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αποκαλυπτήρια για Windows 8!

Αποκαλυπτήρια για Windows 8!
Μια πρώτη γεύση στο κοινό αποφάσισε να δώσει η Microsoft για την επόμενη γενιά του λειτουργικού συστήματός της....

Μια πρώτη γεύση στο κοινό αποφάσισε να δώσει η Microsoft για την επόμενη γενιά του λειτουργικού συστήματός της.

Η νέα έκδοση, που πιθανόν να έχει διαφορετικό όνομα και όχι Windows 8, προαλείφεται να αποτελέσει μια ριζική «επανεφεύρεση» των Windows, με τις πιο δραστικές αλλαγές μετά τα Windows 95.

Η μεγάλη πρόκληση της εταιρίας είναι πλέον να πείσει ότι τα Windows μπορούν να κυριαρχήσουν και σε αυτό το εν κινήσει «ταμπλό». Το νέο λογισμικό, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2012, για πρώτη φορά θα δουλεύει με τους επεξεργαστές χαμηλής ισχύος της ARM, που σήμερα χρησιμοποιούνται ευρέως σε «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες. Μέχρι τώρα τα Windows -με την εξαίρεση των Windows Phone- απαιτούσαν ισχυρότερους επεξεργαστές Intel ή συμβατούς με αυτούς.

Η παρουσίαση των Windows 8 έγινε σε συνέδριο ανεξάρτητων προγραμματιστών στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο, με στόχο να αρχίσει από τώρα η δημιουργία εφαρμογών για το νέο λειτουργικό σύστημά της. Όσοι προγραμματιστές θέλουν, θα μπορούν να «κατεβάσουν» την αρχική έκδοση των Windows 8 από τη διεύθυνση dev.windows.com.

To υπό σχεδιασμό λειτουργικό θα εμπλουτιστεί και θα βελτιωθεί στην πορεία, λαμβανομένων υπόψη και των παρατηρήσεων των εκτός εταιρίας προγραμματιστών. Το νέο σύστημα θα λειτουργεί είτε με τον παραδοσιακό τρόπο που οι χρήστες ξέρουν από τις προηγούμενες εκδόσεις των Windows (με «ποντίκι» και πληκτρολόγιο), είτε μέσω μιας εναλλακτικής έκδοσης ειδικά για ταμπλέτες, η οποία είναι προς το παρόν γνωστή ως «Metro» και είναι κατάλληλη για οθόνες αφής. Οι χρήστες θα μπορούν να διαλέγουν ποια διεπαφή (interface) θα χρησιμοποιούν, την παραδοσιακή ή αυτή μέσω της αφής.