ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

«Ηλεκτρονικό πορτοφόλι» από τη google

«Ηλεκτρονικό πορτοφόλι» από τη google
Μια καινούργια εφαρμογή κατασκεύασε η google ...

Μια καινούργια εφαρμογή κατασκεύασε η google η οποία αναμένεται να εντυπωσιάσει το κοινό.

Η υπηρεσία αυτή ονομάζεται « ηλεκτρονικό πορτοφόλι» και θα επιτρέπει στους κατόχους «έξυπνων» κινητών που διαθέτουν την συγκεκριμένη εφαρμογή να χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο και ως πιστωτική κάρτα φυσικά σε συμβεβλημένα με την υπηρεσία καταστήματα.

Η χρήση της συγκεκριμένης εφαρμογής θα είναι εξαιρετικά απλή αφού με την εισαγωγή ενός απλού pin θα ακουμπούν το κινητό τους σε μηχανήματα Mastercard και θα πραγματοποιούν τις αγορές τους χωρίς να επιδεικνύουν την πιστωτική τους κάρτα.

Η εφαρμογή αυτή στηρίζει την λειτουργία της στην τεχνολογία της «επικοινωνίας εγγύς πεδίου» και θα εμπεριέχεται στα ειδικά τσιπάκια που θα διαθέτουν οι τηλεφωνικές συσκευές.

Η νέα υπηρεσία πρόκειται να αναβαθμιστεί αφού προς το παρόν προσφέρεται μόνο με τη συσκευή Nexus S 4G της ίδιας της Google (σε συνεργασία με την εταιρία κινητής τηλεφωνίας Sprint), αλλά σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα κινητά που λειτουργούν με το λειτουργικό σύστημα Android, επίσης της Google.

Ο χρήστης το μόνο που έχει να κάνει είναι να «κατεβάσει» απλώς την ειδική εφαρμογή για το Google Wallet και να την εγκαταστήσει στο κινητό του τηλέφωνο.