Τι έσοδα θα φέρουν τα δίκτυα 5G στην Ελλάδα;

Τι έσοδα θα φέρουν τα δίκτυα 5G στην Ελλάδα;

newsbomb

Για διόλου ευκαταφρόνητα έσοδα από την ψηφιοποίηση των ελληνικών επιχειρήσεων κάνει λόγο πρόσφατη μελέτη της Ericsson, σύμφωνα με την οποία ένα σημαντικό μέρος αυτών των εσόδων θα αφορά τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς (5G).

Του Δημήτρη Μαλλά

Συγκεκριμένα, η μελέτη υποστηρίζει ότι τα δυνητικά έσοδα των «παικτών» της αγοράς ψηφιακών τεχνολογιών από τα έργα ψηφιοποίησης των επιχειρήσεων στην Ελλάδα εκτιμάται ότι θα ανέλθουν το 2026 στα 10,5 δισ. δολάρια. Από αυτό το ποσό, τα 3,9 δισ. δολάρια θα αφορούν έσοδα που δημιουργούνται από τεχνολογίες 5G.

Ο τομέας Ενέργειας/Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας, ο τομέας Κατασκευής Προϊόντων και ο τομέας Δημόσιας Ασφάλειας (με τη συγκεκριμένη σειρά προτεραιότητας) θα έχουν τη μεγαλύτερη συμβολή σε αυτήν την επιχειρηματική ευκαιρία, καθώς αναμένεται να πραγματοποιήσουν σημαντικές επενδύσεις στην ψηφιοποίησή τους και μεγάλο τμήμα αυτών των επενδύσεων θα αφορά το 5G.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έκθεσης, λοιπόν, η αξιοποίηση της τεχνολογίας 5G για την ψηφιοποίηση βιομηχανικών κλάδων στην Ελλάδα εκτιμάται ότι μεταφράζεται σε 3,9 δισ. δολάρια το έτος 2026. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η αξιοποίηση της τεχνολογίας 5G για την ψηφιοποίηση βιομηχανικών κλάδων εκτιμάται ότι μεταφράζεται σε 1,2 τρισ. δολάρια για το έτος 2026.

Η έκθεση της Ericsson αναλύει τις επιχειρηματικές ευκαιρίες της τεχνολογίας 5G, εστιάζοντας σε οκτώ βασικούς κλάδους παγκοσμίως: κατασκευή προϊόντων, δημόσια ασφάλεια, χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, υγεία, αυτοκινητοβιομηχανία, δημόσιες μεταφορές, ψυχαγωγία και μέσα επικοινωνίας, καθώς και ενέργεια και υπηρεσίες κοινής ωφελείας.
«Έχουμε εντοπίσει μια τεράστια ευκαιρία για τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, οι οποίοι θα ασχοληθούν με την ψηφιοποίηση της βιομηχανίας και προβλέπουμε ότι τα δυνητικά έσοδα το 2026 παγκοσμίως θα ανέρχονται στα 582 δισ. δολάρια. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση των εσόδων τους κατά 34%» αναφέρει η σχετική έκθεση.

Παράλληλα, δείχνει ότι, σε παγκόσμιο επίπεδο, οι τομείς της κατασκευής προϊόντων και των οργανισμών ενέργειας και κοινής ωφελείας αντιπροσωπεύουν τη μεγαλύτερη ευκαιρία εσόδων τα οποία δημιουργούνται ή βελτιώνονται χάρη στο 5G. «Για την κατάκτηση αυτής της δυνητικής αγοράς απαιτούνται επενδύσεις στην τεχνολογία 5G, αλλά παράλληλα απαιτείται και επιχειρηματική ανάπτυξη, μοντέλα εισόδου στην αγορά και οργανωτικές προσαρμογές. Για την εκμετάλλευση της ισχύος της τεχνολογίας 5G, οι πάροχοι πρέπει να επανεξετάσουν το ρόλο τους, την αξία που παρέχουν και τα επιχειρηματικά μοντέλα που χρησιμοποιούν» αναφέρει η έκθεση. Οι συντάκτες της προσθέτουν δε ότι οι συνεργασίες αποτελούν το κλειδί της ανάπτυξης των νέων περιπτώσεων χρήσης και των επιχειρηματικών μοντέλων του 5G.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved