ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Θυμάσαι το Atari σου; Ετοιμάσου να ξαναπαίξεις με αυτό…

Θυμάσαι το Atari σου; Ετοιμάσου να ξαναπαίξεις με αυτό…

Του Δημήτρη Μαλλά

Όσοι έχουν γεννηθεί τη δεκαετία του ’70 είναι σχεδόν βέβαιο ότι είχαν παίξει με κάποιο Atari 2600, το μηχάνημα που έκανε μόδα τις παιχνιδομηχανές.

Αλλά και οι επόμενες γενιές είναι μάλλον απίθανο να μην έχουν δει ένα Atari ή να μην έχουν ακούσει κάποια σχετική ιστορία. Τώρα, ήρθε η ώρα να ξαναθυμηθούμε τη συγκεκριμένη παιχνιδομηχανή, καθώς η αμερικανική εταιρεία δείχνει αποφασισμένη για τη μεγάλη επιστροφή» της.

Το Ataribox είναι ένα project για το οποίο είχε γίνει αρκετός λόγος τους τελευταίους μήνες στο χώρο των gamers. Πλέον, όμως, δείχνει να είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα με την Atari να δημοσιεύει σε ένα newsletter που έστειλε σε όσους είχαν εγγραφεί στο site της τις πρώτες φωτογραφίες.

Η νέα παιχνιδομηχανή αναμένεται να είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις: μία με ξύλινο πλαίσιο αντίστοιχο με εκείνο στο Atari 2600 και μία πιο μοντέρνα εκδοχή σε κόκκινο και μαύρο χρώμα. Η ημερομηνία διάθεσης δεν έχει γίνει γνωστή, αλλά μάλλον θα το δούμε εντός του 2017.

Από τα στοιχεία που έδωσε η Atari προκύπτει ότι το Ataribox θα μπορεί να παίζει τα παιχνίδια του Atari 2600 αλλά θα υπάρχουν και πιο σύγχρονοι τίτλοι. Το μηχάνημα θα διαθέτει τέσσερις θύρες USB, μία θύρα HDMI και υποδοχή για κάρτες SD, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν αρκετές επιλογές. Οι άνθρωποι της Atari δηλώνουν ότι θα υπάρχει δυνατότητα τόσο για «παλιά» όσο και για σύγχρονα παιχνίδια.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην αγορά των video games παρατηρείται μία τάση νοσταλγίας με δεδομένη την εμπορική επιτυχία που το NES Classic, η «νέα» εκδοχή της «παλιάς» και ιστορικής παιχνιδομηχανής της Nintendo. Κάτι που δείχνει ότι στο χώρο των video games δεν μετρούν μόνο τα καλά γραφικά και ο ήχος αλλά και το πόσο καλό είναι και το gameplay. Και ορισμένα παλαιότερα παιχνίδια, αποδεικνύονται αξεπέραστα.

Σχετικές ειδήσεις