ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αυτοί οι οδηγοί αυτοκινήτων μπορούν να συνδεθούν από το όχημά τους με συσκευές στο σπίτι τους!

Αυτοί οι οδηγοί αυτοκινήτων μπορούν να συνδεθούν από το όχημά τους με συσκευές στο σπίτι τους!

Μπορεί να ελέγξει τον συναγερμό του, τα φώτα, τα παραθυρόφυλλα και τη θέρμανση του σπιτιού του, προγραμματίζοντάς την στην ιδανική θερμοκρασία λίγο πριν φθάσει.

Στη διεθνή έκθεση ηλεκτρονικών και καταναλωτικών αγαθών IFA 2017, που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο (1-6 Σεπτεμβρίου), οι Volkswagen και Deutsche Telekom παρουσίασαν τον τρόπο με τον οποίον οι οδηγοί μπορούν να διασυνδεθούν με τα σπίτια τους μέσω του συστήματος infotainment του οχήματός τους. Έτσι, ο οδηγός είναι σε θέση να ελέγχει ορισμένες οικιακές συσκευές μέσα από το αυτοκίνητό του. Παράλληλα, μπορούν να ελεγχθούν εξ αποστάσεως διάφοροι τύποι οικιακών συσκευών και συστημάτων και δίχως να είναι αναγκαία η χρήση smartphone, παρέχοντας μία απόλυτα ασφαλή διασύνδεση μεταξύ του οχήματος και του πρωτόκολλου επικοινωνίας Internet of Things (IoT).

αυτοκινητο

Η αξιοποίηση αυτής της δυνατότητας απαιτεί την ύπαρξη ενός Android smartphone με τεχνολογία MirrorLinkTM, καθώς και το Volkswagen Car-Net App Connect. Από το Μάϊο του 2015, το Volkswagen App Connect είναι διαθέσιμο σχεδόν σε όλα τα μοντέλα Volkswagen και πάνω από 50 smartphones γνωστών κατασκευαστών όπως είναι οι HTC, LG, Samsung, Sony κ.α. Στην έκθεση IFA, οι επισκέπτες στο περίπτερο της Deutsche Telekom βίωσαν σε δράση την εμπειρία «Volkswagen και Smart Home». Χρησιμοποιώντας ένα Volkswagen e-Golf1 ως μέσο επίδειξης, οι επισκέπτες είδαν πως ενεργοποιούνται στην πράξη αυτές οι παροχές.

Σχετικές ειδήσεις