ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

iPhone 4S: Τι διαφορετικό θα έχει σε σχέση με το παλιό

iPhone 4S: Τι διαφορετικό θα έχει σε σχέση με το παλιό
Σε λίγες ώρες ξεκινάει το μεγάλο event της Apple με την αποκάλυψη-παρουσίαση των νέων προϊόντων...

Σε λίγες ώρες ξεκινάει το μεγάλο event της Apple με την αποκάλυψη-παρουσίαση των νέων προϊόντων.

Για το φημολογούμενο iPhone 5 επικρατεί άκρα μυστικότητα, ένω δεν ισχύει το ίδιο για το iPhone 4S, τα χαρακτηριστικά του οποίου έχουν αποκαλυφθεί. Το ερώτημα που υπάρχει είναι το ποιες θα είναι οι διαφορές σε σχέση με το «απλό» iPhone4.

Πάμε πρώτα στις ομοιότητες που είναι κυρίως εξωτερικές. Το παλιό 4 με το καινούργιο 4S είναι σχεδιαστικά ίδια κινητά. Ίδιες διαστάσεις (115.2 x 58.6 x 9.3 mm), ίδιο βάρος (137 g), ίδια οθόνη (640 x 960 pixels, 3.5 inches).
Wifi, mp3 ringtones, δόνηση, GPRS, EDGE και 3G, είναι αυτονόητα (πλέον) για την Apple.

Πάμε στις διαφορές οι οποίες βρίσκονται… μέσα στο κινητό.
Γνωρίζαμε ότι η ανώτερη έκδοση στην μνήμη της έκδοσης 4, ήταν μέχρι 32GB. Στο iPhone 4S πληροφορίες αναφέρουν ότι το ανώτερο θα είναι 64GB.

To iOS 4 περνάει στην ιστορία καθώς το «S» θα κουβαλάει για λειτουργικό σύστημα το νέο iOS 5 το οποίο και αναμένεται να γίνει πιο κατανοητό αύριο όσον αφορά τις αλλαγές που θα φέρει.

Τέλος ο αλλάζει ο επεξεργαστής με τον Cortex-A9 processor, PowerVR SGX543MP2 GPU, Apple A5 chipset να διαδέχεται τον Cortex-A8, PowerVR SGX535GPU, Apple A4 chipset, αν και οι δύο είναι χρονισμένοι στο 1GHz.

Οι αλλαγές πέρα από κάποια πιο προηγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά, δεν είναι σημαντικές και μας θυμίζουν λίγο-πολύ τις αλλαγές του iPhone 3G με το iPhone 3GS.

Όλη μας λοιπόν η προσοχή είναι στραμμένη στο iPhone 5, (αν τελικά υπάρχει…).