Νέες εξελιγμένες κάμερες στα διαστημικά ταξίδια

Νέες εξελιγμένες κάμερες στα διαστημικά ταξίδια

Newsroom Newsroom

Όταν το Pathfinder προσγειώθηκε στον Άρη το 1997 είχε πέντε κάμερες: δύο στην κεραία οι οποίες καταστράφηκαν κατά την προσγείωση και τρεις στο ρομπότ Sojourner.

Από τότε η τεχνολογία των καμερών έχει κάνει γιγάντια άλματα. Οι φωτοαισθητήρες που βελτιώθηκαν από το διαστημικό πρόγραμμα είναι πλέον διαθέσιμοι ευρέως στο εμπόριο. Οι κάμερες είναι μικρότερες σε μέγεθος, καλύτερες σε ποιότητα και τις έχουν όλοι στα κινητά και τα laptop τους. Η ίδια πρόοδος αφορά και την τεχνολογία που θα έχει ο εξοπλισμός ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για το επόμενο ταξίδι στο διάστημα. Το σκάφος που θα χρησιμοποιηθεί για την αποστολή της NASA Mars 2020 θα έχει περισσότερα «μάτια» από ότι είχε οποιοδήποτε σκάφος μέχρι τώρα.

Συγκεκριμένα, θα έχει 23 κάμερες που θα παρουσιάζουν ένα πανόραμα της κατάστασης που θα επικρατεί, θα αποκαλύπτουν εμπόδια, θα μελετούν την ατμόσφαιρα και θα υποβοηθούν τα επιστημονικά όργανα. Επιπλέον, θα δίνουν περισσότερο ρεαλιστική εικόνα για την προσεδάφιση στον Άρη και για τις στιγμές που θα ακολουθήσουν. Θα υπάρχει κάμερα ακόμα και μέσα στο σκάφος, η οποία θα μελετά τα δείγματα τα οποία αποθηκεύονται και αφήνονται στην επιφάνεια του πλανήτη, ώστε να μελετηθούν από επόμενη αποστολή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved