ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Σε αυτή την Έκθεση Τεχνολογίας είδαμε απίστευτα πράγματα!

Σε αυτή την Έκθεση Τεχνολογίας είδαμε απίστευτα πράγματα!

Ένα από τα αγαπημένα κομμάτια σε μία ταινία επιστημονικής φαντασίας είναι εκεί που οι πρωταγωνιστές βρίσκονται μέσα σε ένα σπίτι από το μέλλον που τα πάντα είναι αυτοματοποιημένα, το φαγητό ετοιμάζεται μόνο του, τα ρούχα είναι πλυμένα στην εντέλεια, οι οθόνες μοιάζουν με πίνακες ζωγραφικής και η σχέση σου με το σπίτι είναι αυτό που λέμε… αμφίδρομη.

Του Δημήτρη Μαλλά

Του λες κάτι και αυτό υλοποιεί τις εντολές σου. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι αυτές οι εικόνες είναι από το αρκετά μακρινό μέλλον, αλλά η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Και τέτοιου είδους συσκευές είναι ήδη εδώ. Ή τουλάχιστον πολλές από αυτές.

Αν δεν με πιστεύετε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρεθείτε ένα από τα επόμενα ΠΣΚ (Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή για όσους δεν γνωρίζουν αυτό το «στρατιωτικό» ακρωνύμιο) στο The Mall Athens στον 4ο όροφο, εκεί που ο Κωτσόβολος υλοποιεί μία Έκθεση Τεχνολογίας πολύ διαφορετική από ό,τι έχετε συναντήσει στο παρελθόν. Και αυτό γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει άλλη έκθεση στην Ελλάδα όπου να μπορείς να βρεις 50 προϊόντα που δεν έχουν καν κυκλοφορήσει στην αγορά! Σημειωτέον δε πως το σύνολο των περισσότερων από 130 προϊόντων που φιλοξενούνται στους χώρους της έκθεσης αποτελούν αυτό που αποκαλούμε «η τελευταία λέξη της τεχνολογίας».

12

Η είσοδος της έκθεσης σε προϊδεάζει για το τι θα ακολουθήσει, καθώς εισέρχεσαι σε έναν αρκούντως φουτουριστικό διάδρομο για να ξεκινήσεις την περιήγηση σου από το χώρο των συσκευών που προορίζονται για χρήση εντός του σπιτιού.

Ξεκινάμε από τα πλυντήρια, τα οποία πολύ απλά δεν είναι όπως παλιά. Πλέον, μπορούν να επικοινωνούν μαζί σου όπως συμβαίνει με τις νέες συσκευές που διαθέτουν τον δικό τους προσωπικό βοηθό και σου δίνουν συμβουλές για το σωστό πλύσιμο ή σε ενημερώνουν για την ολοκλήρωση της πλύσης. Και φυσικά τα διαχειρίζεσαι με φωνητικές εντολές. Άλλα πλυντήρια σου επιτρέπουν να προσθέσεις ρούχα κατά τη διάρκεια της πλύσης, γιατί ξέχασες μία κάλτσα! Φυσικά, η τεχνολογία πλύσης έχει αλλάξει και ο ατμός έχει κάνει την εμφάνισή του και η βελτίωση είναι σημαντική σε όλα τα επίπεδα. Ιδίως για όσους βαριούνται το σιδέρωμα. Αν και εδώ, τα νέα ηλεκτρικά σίδερα είναι αρκετά διαφορετικά.

13

Τα ψυγεία που είδαμε στην έκθεση Thanks To Tech δεν είναι απλώς… ψυγεία. Στην πραγματικότητα, είναι ένας μικρός υπολογιστής, ο οποίος, μάλιστα αναλαμβάνει το ρόλο του κεντρικού server για όλο το «έξυπνο σπίτι» που μπορούμε πλέον να δημιουργήσουμε αρκετά εύκολα. Και θα δείτε και ψυγείο με εσωτερική κάμερα για όσους προσπαθούν στο σούπερ μάρκετ να θυμηθούν τις ελλείψεις που έχουν. Εξαιρετικά χρήσιμη αυτή η κάμερα.

14

Αν και προσωπικά με εντυπωσίασαν τα ψυγεία που μπορείς να αλλάζεις την πρόσοψή τους, αλλάζοντας το καπάκι. Θυμήθηκα την εποχή που αλλάζαμε καπάκι στα κινητά μας. Τώρα, απλά μπορείς να εντυπωσιάζεις τους φίλους σου που έρχονται στο σπίτι αλλά και να φτιάχνεις τη διάθεσή σου κατά το δοκούν. Περιμένω, πάντως, τα καπάκια ψυγείου με τα σήματα των ομάδων.

15

Στις κουζίνες, ξεχάστε πλέον τα τηλέφωνα στη μαμά για να σας δώσει τη συνταγή για το αγαπημένο σας φαγητό. Απλά, βάλτε την κουζίνα σας να το ψάξει online, εσείς βρείτε μόνο τα υλικά και επικοινωνήστε μαζί της μέσω φωνητικών εντολών. Νομίζω ότι το επόμενο βήμα στις τηλεοπτικές παραγωγές θα είναι ένα Master Chef όπου θα συμμετέχουν οι… κουζίνες. Πάντως, εντυπωσιάστηκα ιδιαίτερα από μία κουζίνα όπου ο απορροφητήρας ήταν ενσωματωμένος σε αυτήν και βρισκόταν στο κέντρο της. Στην αρχή αναρωτιέσαι πόσο πρακτικό είναι αυτό, αλλά μάλλον θα χρειαστεί να το δείτε από κοντά για να πειστείτε. Αλλά είναι βέβαιο πως θα σας εντυπωσιάσει.

Στο σαλόνι, οι νέες τηλεοράσεις δεν συνδέονται απλά στο Διαδίκτυο, αλλά αποτελούν… έργα τέχνης. Κυριολεκτικά, καθώς στη Thanks To Tech έκθεση θα δεις και τηλεόραση που μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής. Και έχεις και τη δυνατότητα να αλλάζεις και το έργο κατά το δοκούν.

Αν και δεν είμαι φανατικός του gaming, κάθισα να παίξω λίγο με VR παιχνίδια, ενώ από τα highlights είναι τα ασύρματα ηχεία που λειτουργούν ακόμη και μέσα στο νερό! Εξαιρετικά χρήσιμο gadget για να ακούς μουσική στο μπάνιο.

16

Επίσης, δεν παρέλειψα να κάνω και μία μικρή βόλτα με το έξυπνο σκούτερ της Xiaomi που είναι από τις must do εμπειρίες της συγκεκριμένης έκθεσης. Όπως είναι και η παραγγελία με τον διαδραστικό πίνακα των Goody’s, που δίνει όφελος 20% σε κάθε παραγγελία από την έκθεση μέσα από την έκθεση, αλλά και η επίδειξη του Tap ‘n Pay της Alpha Bank με το οποίο δεν χρειάζεται πλέον να έχεις μαζί σου την κάρτα σου. Μόνο το smartphone σου.

17

Αξίζει να πάτε στην Έκθεση Τεχνολογίας Thanks To Tech; Θα το θέσω λίγο διαφορετικά. Θα μετανιώσετε αν δεν πάτε και πάνε οι φίλοι σας. Και τα χρονικά περιθώρια πλέον έχουν αρχίσει να στενεύουν…

Ημερομηνίες: 01-02-03/12 και 08-09-10/12. Ώρες: 11:00-22:00. Είσοδος ελεύθερη.