ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Συμβουλές για το «Split Keyboard» του iOS 5 για το iPad

Συμβουλές για το «Split Keyboard» του iOS 5 για το iPad

Όπως ήδη θα γνωρίζετε η Apple κυκλοφόρησε την νέα έκδοση του iOS 5 για iPad, iPhone και iPod, μαζί με μια πληθώρα νέων χαρακτηριστικών. Το νέο «firmwire» του iOS 5 έφτασε λοιπόν με πολλές βελτιώσεις. Νέα χαρακτηριστικά και ένα από αυτά είναι το Split Keyboard για το iPad, το οποίο είναι διαθέσιμο μόνο για το iPad, ενώ λειτουργεί τόσο σε landscape όσο και σε portrait θέση.

Τα βήματα που θα σας βοηθήσουν να χρησιμοποιήσετε την νέα λειτουργία του iPad, είναι τα εξής:

Βήμα 1: Μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Split Keyboard στο iPad με τη βοήθεια του κουμπιού hide / show Keyboard. Μόλις το αγγίξτε και το κρατήσετε παρατεταμένα, θα εμφανιστεί μια ειδοποίηση, για το αν θέλετε να «αποδεσμεύσετε ή να χρησιμοποιήσετε το Split the keyboard».

Βήμα 2: Με την επιλογή της αποδέσμευσης, μπορείτε να μετακινήσετε το πληκτρολόγιο όπου εσείς θέλετε.

Βήμα 3: Με την άλλη επιλογή, Split the keyboard, μπορείτε να χωρίσετε το πληκτρολόγιο και να έχετε πλέον δύο μικρότερα πληκτρολόγια προς τις άκρες της οθόνης.

Βήμα 4: Για να επαναφέρετε το πληκτρολόγιο στην κανονική του διαμόρφωση, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κρατήσετε ξανά το ίδιο εικονίδιο, που είχατε αγγίξει στην αρχή για να επιλέξετε τις μορφές του πληκτρολογίου που θα θέλατε. Μόνο που αυτή τη φορά οι επιλογές που θα σας εμφανιστούν είναι η «πρόσδεση ή συγχώνευση», επιλέξτε ανάλογα και θα έχετε και πάλι το πληκτρολόγιο στην κλασσική μορφή του.