ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Skype στην Microsoft και με τη... βούλα

Το Skype στην Microsoft και με τη... βούλα

«Ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί με την ομάδα του Skype για να προσφέρουμε στους χρήστες νέους τρόπους επικοινωνίας με την οικογένεια, τους φίλους, τους πελάτες και συνεργάτες τους -οποιαδήποτε στιγμή, από οπουδήποτε» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, ο οποίος όμως απέφυγε να διευκρινίσει με ποιό ακριβώς τρόπο θα ενσωματωθούν οι εφαρμογές των δύο εταιρειών, αν και η αγορά προϋποθέτει ότι η βασική λειτουργία του Skype θα ενσωματωθεί, κατά πάσα πιθανότητα, στην πλατφόρμα Windows Phone, για κινητά τηλέφωνα.

Προς το παρόν, το Skype θα συνεχίσει να προσφέρει τις ξεχωριστές και πρωτοποριακές υπηρεσίες του δωρεάν στους χρήστες του διαδικτύου και όπως είπε και ο διευθύνων σύμβουλος του Τόνι Μπέιτς – ο οποίος θα αναλάβει και το νέο σχετικό τμήμα της Microsoft- «μαζί, θα μπορέσουμε να επιτύχουμε το στόχο του Skype να φτάσει τους 1 δισ. χρήστες ημερησίως».

Το Skype ιδρύθηκε πριν από οκτώ χρόνια και έχει έδρα του το Λουξεμβούργο. Μέχρι σήμερα πάνω από 600 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον πλανήτη επικοινωνούν μέσω του λογισμικού του, το οποίο προσφέρει δωρεάν ή φθηνές τηλεφωνικές κλήσεις παντού στον κόσμο. Ο κολοσσός διαδικτιακού εμπορίου eBay είχε εξαγοράσει το Skype το 2005, για 2,6 δισ. δολάρια πριν το πουλήσει αργότερα σε επενδυτικό όμιλο.

Ειδική επιτροπή των Ευρωπαϊκών αρχών επικοινωνιών είχαν δώσει την έγκριση τους προκειμένου να προχωρήσει η εξαγορά από τη Microsoft, η οποία είχε προ-ανακοινωθεί από το Μάιο, ώστε να μην τεθεί ζήτημα παραβίασης των διατάξεων περί ανταγωνισμού.