ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα νέα smartphones της Alcatel θα σε καλύψουν πλήρως στις καλοκαιρινές διακοπές σου

Τα νέα smartphones της Alcatel θα σε καλύψουν πλήρως στις καλοκαιρινές διακοπές σου

Κάμερα, τόσο εμπρός όσο και πίσω, με καλή ποιότητα λήψης φωτογραφιών.

Του Δημήτρη Μαλλά

Μεγάλη οθόνη γιατί το Καλοκαίρι θες να μπορείς να δεις στο smartphone σου και καμία ταινία από το Netflix. Και ενεργοποίηση της συσκευής τόσο γρήγορα όσο και με ασφάλεια γιατί το smartphone αποτελεί βασικό κομμάτι της καθημερινότητας σου. Η πραγματικότητα είναι πως η επιλογή ενός smartphone δεν είναι ιδιαίτερα απλή υπόθεση. Ιδίως αν το ποσό που έχεις στη διάθεσή σου για να δαπανήσεις κυμαίνεται στα επίπεδα των 150 - 200 ευρώ. Οι επιλογές είναι σίγουρα πολλές, αλλά είναι πολύ λιγότερες εκείνες που σου προσφέρουν αυτό το κάτι παραπάνω που ψάχνεις προκειμένου να είσαι βέβαιος ότι το smartphone που επέλεξες αποτελεί μία επιλογή που αξίζει -και με το παραπάνω- τα χρήματα που δαπάνησες.

Υπάρχουν, όμως, τέτοιες επιλογές; Σαφώς και υπάρχουν, όπως είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε τις τελευταίες ημέρες όταν στα γραφεία του Newsbomb.gr κατέφθασαν για να δούμε από κοντά ορισμένα από τα νέα smartphones της Alcatel, όπως είναι το Alcatel 5 και το Alcatel 3X, ενώ έχουμε δει και το Alcatel 3V, το οποίο, επίσης, περιλαμβάνεται στη νέα σειρά smartphones μίας εταιρείας που μας έχει συνηθίσει σε συσκευές που προσφέρουν πολύ περισσότερα από αυτά που κοστίζουν.

M1

Η πραγματικότητα είναι πως τα εν λόγω τρία μοντέλα είναι από τις επιλογές που δύσκολα θα μετανιώσει ο καταναλωτής. Για παράδειγμα, και τα τρία μοντέλα, τα οποία κοστίζουν από 149 έως 199 ευρώ, διαθέτουν τη δυνατότητα ενεργοποίησης μέσω της αναγνώρισης του προσώπου. Αν δεν το έχετε δοκιμάσει, είναι αληθινά εντυπωσιακό πόσο εύκολο είναι το άνοιγμα του smartphone και πόσο πιο ασφαλές, καθώς η συσκευή πρέπει να αναγνωρίσει το χρήστη και όχι κάποιον άλλο.

Επίσης, η μεγάλη οθόνη που διαθέτουν -από 5,7 έως 6 ίντσες- είναι μεγάλο ατού σε συνδυασμό με την αναλογία 18:9 που υποστηρίζουν. Είδαμε αρκετά videos και ταινίες και μπορούμε να πούμε ότι η ποιότητα ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική, όπως και η εμπειρία δεδομένης της μεγάλης οθόνης που κάνει τη διαφορά.

M2

Εξίσου σημαντικό στοιχείο είναι και οι ποιοτικές κάμερες που διαθέτουν και τα τρία μοντέλα και ουσιαστικά σου δίνουν τη δυνατότητα για εξαιρετικές λήψεις ακόμη και σε σχετικά δύσκολες συνθήκες.

Από τις τρεις συσκευές που είχαμε στα χέρια μας, αυτή που ξεχωρίζει είναι το Alcatel 5. Ο λόγος είναι ότι έχουμε να κάνουμε με μία ιδιαίτερα όμορφη συσκευή με οθόνη όπου η διαγώνιος φθάνει στις 5,7 ίντσες, τα περιθώρια γύρω από την οθόνη είναι ελάχιστα, ενώ επιπλέον έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στον τομέα της φωτογραφίας. Για παράδειγμα, υπάρχει μία διπλή μπροστινή κάμερα που απευθύνεται σε όσους αρέσκονται σε selfies ή ομαδικές selfies καθώς η κάμερα αυτόματα ρυθμίζεται σε υπερευρυγώνια λήψη 120° όταν ανιχνεύσει πάνω από δύο πρόσωπα. Η συσκευή ενσωματώνει αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος και γενικότερα το Alcatel 5 είναι από τα smartphones που προσφέρουν μία κορυφαία σχέση τιμής προς απόδοσης δεδομένου ότι το κόστος απόκτησης είναι στα 199 ευρώ!

M3

Εξαιρετικές είναι και οι δύο άλλες επιλογές της Alcatel. Το Alcatel 3X προσφέρει μία οθόνη 5,7 ιντσών, διπλή οπίσθια κάμερα με ανάλυση 13 megapixel και ευρυγώνιο φακό 120 μοιρών, αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος και πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες δυνατότητες. Με την τιμή στα 149,90 ευρώ, αποτελεί, επίσης, μία εξαιρετική ευκαιρία.
Όσον αφορά το Alcatel 3V, είναι η συσκευή με τη μεγαλύτερη οθόνη καθώς η διαγώνιος φθάνει στις 6 ίντσες. Και εδώ έχουμε αναγνώριση προσώπου, αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος και διπλή οπίσθια κάμερα. Η διπλή κύρια κάμερα είναι συνδυασμός 12MP (έως 16MP) + 2MP (για βάθος πεδίου), για να πετύχετε bokeh εφέ σε πραγματικό χρόνο – όπου το φόντο γύρω από το κύριο θέμα είναι θολό για να εστιάσετε στο συγκεκριμένο σημείο ή πορτρέτο. Η επανεστίαση και το εφέ bokeh σε πραγματικό χρόνο είναι φανταστικά χαρακτηριστικά, αφού επιτρέπουν στους χρήστες να χρησιμοποιήσουν αυτή τη λειτουργία είτε κατά τη διάρκεια της λήψης είτε κατά την επεξεργασία της φωτογραφίας.

M4

Τελικό συμπέρασμα; Τα νέα smartphones της Alcatel θα καλύψουν και με το παραπάνω τις ανάγκες σας για το Καλοκαίρι, ειδικά στον τομέα της φωτογραφίας και της ψυχαγωγίας, ενώ τα επιπλέον χαρακτηριστικά όπως η αναγνώριση προσώπου και το δακτυλικό αποτύπωμα βελτιώνουν τόσο την εμπειρία χρήσης, όσο και το επίπεδο ασφάλειας.