ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

WIND: «Ερχόμαστε Κοντά» στην άνιση ψηφιακή πραγματικότητα των κατοίκων της άγονης γραμμής

WIND: «Ερχόμαστε Κοντά» στην άνιση ψηφιακή πραγματικότητα των κατοίκων της άγονης γραμμής

Σε μια εποχή που η τεχνολογία μπορεί να ανοίξει, στις «γκρίζες» ψηφιακά «νησίδες» της χώρας, νέους ορίζοντες σε επίπεδο οικονομίας και κοινωνίας, είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς ότι τα απομακρυσμένα νησιά της χώρας μας βιώνουν μια άνιση ψηφιακή πραγματικότητα.

Στηρίζοντας τις προσπάθειες των κατοίκων απομακρυσμένων νησιών να αναζωογονήσουν τον τόπο τους και να αναδείξουν τις δυνατότητες τους, η WIND μέσω του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «Ερχόμαστε Κοντά» στοχεύει στην ισότιμη πρόσβαση όλων των Ελλήνων στις απεριόριστες δυνατότητες της επικοινωνία.

Από τα τέλη του 2015 η εταιρεία επιλέγει νησιά της άγονης γραμμής (Ανάφη, Σίκινος, Άη Στράτης) όπου η συγκοινωνιακή πρόσβαση είναι εξαιρετικά δύσκολη, ιδιαίτερα τους μήνες του χειμώνα και τα οποία στερούνται σύγχρονων ψηφιακών υποδομών.

Οι Άνθρωποι της επισκέπτονται τα νησιά αυτά, δημιουργούν σύγχρονες state of the art υποδομές 4G και προσφέρουν δωρεάν επικοινωνία για έναν χρόνο σε όλους τους μόνιμους κατοίκους του.

Για την τεχνολογική αναβάθμιση του νησιού, η WIND προχώρησε σ’ έργα υποδομών στη βάση του δικτύου της αλλά και στη διάθεση smartphones με δωρεάν συμβόλαιο κινητής τηλεφωνίας για όλους τους ενήλικες κατοίκους του νησιού, συσκευές απλής χρήσης για άτομα άνω των 65 ετών, smartphones & laptops με δωρεάν σύνδεση F2G και δεδομένων αντίστοιχα για όλους τους μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου ενώ υπήρξε ειδική μέριμνα για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Κάθε χρόνο ένα νέο ταξίδι ξεκινά, με σκοπό να φέρει τα προνόμια της τεχνολογίας και της επικοινωνίας κοντά στους ανθρώπους που ζουν σε απομακρυσμένα νησιά, και που γι’ αυτούς αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη αξία καθώς είναι η μόνη γέφυρα που τους ενώνει κάθε στιγμή με τον υπόλοιπο κόσμο.