Σπιτική διασκέδαση με 3D TV

Σπιτική διασκέδαση με 3D TV

Λόγω οικονομικής κρίσης, οι περισσότεροι προτιμούν πλέον την «σπιτική» διασκέδαση.

Πλέον με τις «πλάσμα» τηλεοράσεις, τα ψηφιακά κανάλια και τα dvds δεν είναι δύσκολο να διασκεδάσεις στον καναπέ σου μόνος σου ή με παρέα και να απολαύσεις ταινίες ή να παίξεις διάφορα παιχνίδια.. Μετά από τόση τεχνολογική εξέλιξη όμως, αναρωτηθήκατε ποτέ πως θα έχει εξελιχθεί η οικιακή διασκέδαση σε λίγα χρόνια;

Οι εταιρείες δηλώνουν πως το μέλλον των τηλεοράσεων βρίσκεται στο 3D.

Ας εξετάσουμε, λοιπόν, καλύτερα αυτή τη νέα οικιακή τεχνολογία...

Η τηλεόραση έχει «υπερεξελιχθεί» με το πέρασμα των χρόνων, καθώς από τα ασπρόμαυρα τεράστια κουτιά -αν τα θυμούνται κάποιοι- έχουν «μεταμορφωθεί στις υπέρλεπτες LCD υψηλής ανάλυσης οθόνες. Και όμως το μέσο συνεχίζει ολοένα και εξελίσσεται. Οι εταιρείες κατασκευάζουν μεγαλύτερες -αλλά ταυτόχρονα λεπτότερες- οθόνες με θέαση απόλυτα διαμορφώσιμη, συνδεσιμότητα στο Internet, εφαρμογές και widgets. Δεδομένων όλων αυτών, τα κανάλια προσπαθούν να βρουν τρόπους να ξεπεράσουν ακόμα και το high-definition.

Παρόλο που έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μέχρι να φτάσουν τα οικιακά ψυχαγωγικά συστήματα να μοιάζουν σαν κάτι που βγήκε από το Minority Report, οι 3D TVs που αναμένεται να φέρουν στο σπίτι σας την εμπειρία του σινεμά, θα σας θυμίσει κάτι από αυτό... Καθώς οι πολλαπλές οθόνες που είναι σχεδιασμένες να παρουσιάζουν μια εικόνα στο μέγεθος ενός τοίχου αλλά και η ultra-definition ανάλυση είναι μόνο μερικές από τις καινοτομίες που όλοι προσδοκούμε.

Όταν οι κατασκευάστριες εταιρείες προσπάθησαν προωθήσουν το πιασάρικο «3D TV» στη φετινή CES, πολλοί ήταν αυτοί που το αμφισβήτησαν, εξαιτίας του πόσου 3D υλικού υπάρχει και πόσο θα κοστίζουν αυτές οι τηλεοράσεις... Γι' αυτό, ο Scott Birnbaum, αντιπρόεδρος της Samsung στο τμήμα των τηλεοράσεων, έχει δηλώσει ότι η ζήτηση για τις 3D TV θα φτάσει στα ύψη μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, ιδιαίτερα χάρη στην τηλεοπτική μετάδοση αθλητικών αγώνων. Μάλιστα, το κανάλι ESPN σχεδιάζει να κάνει μετάδοση του φετινού World Cup σε 3D.

Η Sony και η Panasonic αναμένεται να παρουσιάσουν τις τρισδιάστατες τηλεοράσεις τους μέσα στο καλοκαίρι, ενώ φήμες θέλουν και την LG να ακολουθεί τα ίδια βήματα στο κοντινό μέλλον.

Παρόλο που αρκετές εταιρείες αναμένεται να διαθέσουν φέτος στην αγορά τις 3D τηλεοράσεις τους, η βιομηχανία έχει έρθει αντιμέτωπη με ορισμένα σοβαρά ζητήματα. Ένα θέμα αποτελούν τα ειδικά γυαλιά που απαιτούνται για τη θέαση 3D υλικού, το κόστος των οποίων είναι αρκετά τσουχτερό (περίπου 75 ευρώ για το βασικό ζευγάρι γυαλιών).

Επιπρόσθετα, ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να έχουν ανεπιθύμητες επιδράσεις από τη θέαση μιας 3D τηλεόρασης. Η προειδοποιητική λίστα της Samsung περιλαμβάνει παιδιά, έφηβους, ηλικιωμένου, εγκύους, άνθρωποι με σοβαρά ιατρικά προβλήματα και όσοι έχουν πρόβλημα ύπνου.

Η Samsung, βέβαια, εργάζεται πάνω σε μια τεχνολογία, η οποία θα επιτρέπει στον θεατή να βλέπει το τρισδιάστατο υλικό χωρίς τη χρήση των ειδικών γυαλιών, αν και δεν έχει φτάσει ακόμα στο στάδιο που θα είναι κατάλληλη για να ενσωματωθεί στις οικιακές τηλεοράσεις.

Το σίγουρο είναι ότι αν οι εταιρείες καταφέρουν να δημιουργήσουν την τεχνολογία που δεν θα είναι απαραίτητη η χρήση γυαλιών 3D, τότε όλες οι τωρινές τηλεοράσεις θα περάσουν σε δεύτερη μοίρα και η ζήτηση των 3D τηλεοράσεων πραγματικά θα απογειωθεί.