ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Θέλεις τηλεόραση την Black Friday; Τι να προσέξεις για να μην τα βάψεις «μαύρα»!

Θέλεις τηλεόραση την Black Friday; Τι να προσέξεις για να μην τα βάψεις «μαύρα»!

Μπορεί πριν από μερικά χρόνια να μην γνωρίζαμε τι σημαίνει Black Friday, ωστόσο, φαίνεται πως ο θεσμός της «Μαύρης Παρασκευής» ήρθε για να μείνει και στη χώρα μας.

Το καταναλωτικό κοινό «αγκάλιασε» τη Black Friday και έτσι, για μία ακόμη χρονιά, ετοιμάζεται να πάρει τους δρόμους -ή να «σερφάρει» στο Διαδίκτυο- για το «κυνήγι» των καλύτερων προσφορών.

Ποια είναι, όμως, τα είδη που προτιμούν να αγοράζουν οι Έλληνες κατά τη διάρκεια της «Μαύρης Παρασκευής» και γιατί; Με βάση τα trends της περασμένης χρονιάς, η τεχνολογία αποτελεί τον πρώτο τομέα στον οποίο στρέφονται οι Έλληνες, με τις τηλεοράσεις να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας -και όχι άδικα!

Αρκεί να θυμηθούμε τι έγινε πέρυσι (και αναμένεται να επαναληφθεί και φέτος) με τις απίστευτες προσφορές των Public -τα οποία έφεραν το Black Friday στην Ελλάδα- για να αντιληφθούμε το γιατί η «Μαύρη Παρασκευή» αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για… ανανέωση!

Μάλιστα, όσοι έχουν ξεκινήσει ήδη τις αναζητήσεις τους, καλό είναι να γνωρίζουν ότι τα Public προχωρούν φέτος σε μια πραγματικά ξεχωριστή κίνηση που πραγματικά κάνει τη διαφορά. Με το motto «πες τι θες σε Black Friday τιμές!» και μέσω μιας ειδικής πλατφόρμας, καλούν ουσιαστικά για πρώτη φορά τους ίδιους τους καταναλωτές να διαλέξουν εκείνοι τις προϊοντικές κατηγορίες στις οποίες θέλουν να δουν προσφορές στο Black Friday! Πρόκειται αναμφίβολα για μια πρωτοβουλία που κάνει τη διαφορά.

Τώρα, λοιπόν, που η Black Friday είναι εδώ, σίγουρα αξίζει να αρπάξουμε την ευκαιρία και να ξεφορτωθούμε την παλιά τηλεόραση που έχει ξεμείνει στο σαλόνι μας. Αυτή τη χρονιά, όμως, καλό είναι να είμαστε καλά προετοιμασμένοι για να πετύχουμε τα καλύτερα deals και για να συμβεί αυτό, πρέπει να δώσουμε βάση στις παρακάτω παραμέτρους. Ιδού, λοιπόν, ένας μίνι οδηγός επιβίωσης για να μην τα βάψουμε «μαύρα» αυτή τη… «Μαύρη Παρασκευή»!

2

Η κατάλληλη λίστα και το budget

Προτού ξεκινήσουμε το «κυνήγι» των καλυτέρων προσφορών, καλό είναι να ετοιμάσουμε μια λίστα με όλα όσα χρειαζόμαστε πραγματικά να πάρουμε. Είναι σημαντικό να εστιάσουμε σε είδη δεν μπορούμε να εντοπίσουμε εύκολα σε καλές τιμές υπό διαφορετικές συνθήκες.

Είναι, επίσης, σημαντικό να γνωρίζουμε εκ των προτέρων τα χρήματα που μπορούμε να ξοδέψουμε -σε περίπτωση μάλιστα που θέλουμε να κάνουμε φέτος την υπέρβαση σε ό,τι αφορά στην τηλεόρασή μας. Αν διαθέτουμε τον απαραίτητο χώρο, γιατί δηλαδή να μην πάρουμε μια μεγάλη οθόνη;

Η βασική τεχνολογία στην οποία αξίζει να επενδύσουμε

Αφού, λοιπόν, πάρουμε μια απόφαση όσον αφορά στο θέμα του budget και των ιντσών (δεν πρέπει να ξεχνάμε πως όταν η απόσταση είναι μικρή, η ανάλυση πρέπει να είναι μεγάλη, για να μη βλέπουμε τα pixels… ένα-ένα), καλό είναι να εστιάσουμε στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Πρέπει σίγουρα να γνωρίζουμε πως στις τηλεοράσεις, δύο -και μόνο δυο- είναι οι κορυφαίες τεχνολογίες: Οι LCD και οι OLED. Με απλά λόγια, αν η τηλεόρασή μας δεν είναι OLED, τότε θα είναι LCD. Μπορεί να τις δούμε και ως LED, QLED ή με άλλα ονόματα, αλλά η βασική τεχνολογία της οθόνης είναι LCD. Σίγουρα αξίζει να «ψάξουμε» παραπάνω το θέμα προτού καταλήξουμε στην επιλογή μας.

Τα κορυφαία trends

Τέλος, δεν γίνεται να αρχίζουμε να αναζητούμε την καλύτερη τηλεόραση για το σπίτι μας αυτή τη «Μαύρη Παρασκευή», δίχως να μελετήσουμε τα κορυφαία trends της σεζόν.

Αυτό σημαίνει πως είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε ό,τι έχει να κάνει με την τηλεόραση, είναι το 4Κ και το HDR. Το πρώτο αφορά στη μεγαλύτερη ανάλυση της εικόνας και το δεύτερο έχει να κάνει με το χρωματικό εύρος και τη φωτεινότητα της οθόνης. Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να επενδύσουμε σε αυτές για να περάσουμε έναν άνετο Χειμώνα, παρακολουθώντας τις αγαπημένες μας ταινίες ή σειρές στο Netflix!

3

Ανεξαρτήτως από τις ανάγκες και τον χώρο που έχουμε στη διάθεσή μας, το σίγουρο είναι πως αυτή τη Black Friday καλό είναι να ξεκινήσουμε το «κυνήγι» των καλύτερων προσφορών -και δη του καλύτερου μοντέλου τηλεόρασης- προετοιμασμένοι. Με λίγα λόγια, προτού βγούμε στα μαγαζιά -on-line ή στους δρόμους- αξίζει να μελετήσουμε τα παραπάνω! Η 23η Νοεμβρίου έρχεται. Ας την αξιοποιήσουμε για να βγούμε κερδισμένοι