Τεχνολογικό «διαμάντι» το Bernabeu

Τεχνολογικό «διαμάντι» το Bernabeu


Μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας, η Cisco και η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσαν πως το Santiago Bernabeu, θα συνεχίσει να είναι πρότυπο στον τομέα της τεχνολογίας, χρησιμοποιώντας το σύστημα Cisco® Connected Sports, το οποίο προσφέρει στους θεατές μια ξεχωριστή εμπειρία. 

 

Η Ρεάλ είναι ο πρώτος ποδοσφαιρικός σύλλογος στην Ευρώπη, που θα χρησιμοποιήσει το λύση Cisco Connected Stadium Wi-Fi. Σκοπός του Ισπανικού συλλόγου είναι να μετατρέψει το Bernabeu, σε ένα από τα πιο προηγμένα τεχνολογικά γήπεδα της Ευρώπης.

Με την συγκεκριμένη τεχνολογία οι φίλαθλοι θα έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους , αλλά και κάθε άλλη κινητή συσκευή, για να έχουν πρόσβαση σε πολλές εφαρμογές σχεδιασμένες για το στάδιο κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Η ενθάρρυνση των θεατών να χρησιμοποιήσουν το δίκτυο Connected Stadium Wi-Fi για σύνδεση με το Internet θα απελευθερώσει τα δίκτυα κινητής, δίνοντας στους θεατές τη δυνατότητα να γράφουν κείμενο και να πραγματοποιούν κλήσεις, κάτι που για τα σημερινά δεδομένα αποτελεί πρόκληση.

Επιπλέον οι χορηγοί θα μπορούν να συνδέονται με τους φιλάθλους με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο . Επίσης οι θεατές με video σε μορφή HD θα μπορούν να παρακολουθούν τη δράση σε πολλές οθόνες που είναι τοποθετημένες στο στάδιο, ακόμη κι αν βρίσκονται μακριά από τις θέσεις τους. 

Κινητή Εμπειρία επόμενης γενιάς:

Στο Santiago Bernabéu η Cisco θα αναπτύξει ένα υψηλής χωρητικότητας δίκτυο Connected Stadium Wi-Fi που θα προσφέρει μία εμπειρία πλουσιότερη, προσαρμοσμένη στις ανάγκες των θεατών και με μεγαλύτερη αλληλεπίδραση μέσω κινητών συσκευών και smart phones. Με το δίκτυο Connected Stadium Wi-Fi η Ρεάλ Μαδρίτης C.F.:

-Επιτρέπει στους οπαδούς να μοιράζονται την εμπειρία τους την ημέρα του αγώνα με χιλιάδες θεατές στο στάδιο Santiago Bernabéu, καθώς και με χιλιάδες φιλάθλους σε όλο τον κόσμο, μέσω εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης στις οποίες μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση μέσω της κινητής του συσκευής.

-Προσφέρει εφαρμογές που δημιουργούν ένα περιβάλλον πλούσιο σε εμπειρία και με έντονη αλληλεπίδραση, γεγονός που επιτρέπει στους φιλάθλους να χρησιμοποιούν το smartphone ώστε να βρίσκονται κοντά στη Ρεάλ Μαδρίτης με έναν πιο προσωποποιημένο τρόπο.

-Εξασφαλίζει σταθερή και αξιόπιστη σύνδεση σε χιλιάδες θεατές απαλλάσσοντας το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας από τη διακίνηση δεδομένων, απελευθερώνοντας όλη τη χωρητικότητά του για την πραγματοποίηση κλήσεων και την αποστολή μηνυμάτων. 

-Προσφέρει ένα νέο κανάλι επικοινωνίας, που το προσωπικό της Ρεάλ Μαδρίτης θα μπορεί να χρησιμοποιήσει για λόγους ασφάλειας και λειτουργίας, καθώς και για άλλες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της καλύτερης επικοινωνίας με τον τύπο και με άλλα μέσα.

-Επιπλέον, διαθέτει ένα ολόκληρο φάσμα νέων δυνατοτήτων πρόσβασης σε περιεχόμενο και επικοινωνίας με τους φιλάθλους κατά τις ημέρες που δεν διοργανώνονται αγώνες, ιδιαίτερα κατά τις ώρες επίσκεψης του Bernabéu.

Ψηφιακό Περιεχόμενο για μεγαλύτερη αλληλεπίδραση την ημέρα του αγώνα: Επίσης η Cisco θα δημιουργήσει τη βάση για μία μοναδική εμπειρία τηλεθέασης στο Santiago Bernabéu. Με ένα δίκτυο από οθόνες υψηλής ευκρίνειας εγκατεστημένες σε όλο το στάδιο η λύση Cisco StadiumVision θα προσφέρει στη Ρεάλ Μαδρίτης C.F. ένα κεντρικά διαχειριζόμενο σύστημα ψηφιακών μέσων:

-Συνεργάτες της Ρεάλ Μαδρίτης, διαφημιστές και χορηγοί θα ενθαρρύνουν τους οπαδούς να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που προσφέρει το HD video, οι οποίες μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες των θεατών κατά τη διάρκεια του αγώνα. Εξάλλου, το video θα τραβήξει την προσοχή των θεατών στη σημαντικότερη στιγμή του αγώνα όπως το γκολ.

-Οι θεατές που βρίσκονται σε σουίτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον αγώνα σε οθόνη υψηλής ευκρίνειας και να αξιοποιήσουν τις νέες υπηρεσίες και την προσαρμοσμένη στις ανάγκες του κοινού διανομή περιεχομένου, απλά αλλάζοντας κανάλι με το διαδραστικό Cisco IP Phone που είναι εγκατεστημένο στις σουίτες.

-Θα δημιουργηθούν νέα κανάλια πολυμέσων και επικοινωνίας ώστε να προσφέρουν βελτιωμένη εμπειρία στους βοηθητικούς χώρους, στα μπαρ και στα γραφεία έκδοσης εισιτηρίων του σταδίου.