Πώς να αποφύγετε τα spam στο Facebook

Πώς να αποφύγετε τα spam στο Facebook

Οι χρήστες του Facebook ανά πάσα στιγμή κινδυνεύουν να πέσουν θύματα hackers ή να μολυνθούν με κάποιον ιό αφού στις σελίδες του δημοφιλούς site κοινωνικής δικτύωσης υπάρχουν πολλά «παγιδευμένα» links.

Την εβδομάδα που μας πέρασε το κακό μάλλον... παράγινε καθώς το Facebook δέχτηκε μια άνευ προηγουμένου «επίθεση» με χιλιάδες φωτογραφίες πορνό περιεχομένου τα κατακλύζουν τα προφίλ των users.

Οι υπεύθυνοι του «γίγαντα» του Διαδικτύου δηλώνουν πως έχουν ως πρώτη τους προτεραιότητα την ασφάλεια των χρηστών όμως καλό είναι να προβείτε κι εσείς σε κάποιες κινήσεις για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Τι μπορείτε να κάνετε έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες να πέσετε «θύματα» κάποιου hacker;

1) Αλλάζετε συχνά το password του λογαριασμού σας. Πατάτε το βελάκι πάνω δεξιά στη σελίδα σας, πηγαίνετε στις ρυθμίσεις λογαριασμού, πατάτε την επεξεργασία στον κωδικό πρόσβασης, κάνετε τις αλλαγές και κλικάρετε αποθήκευση.

2) Σερφάρετε με ασφαλή περιήγηση. Ξανά στις ρυθμίσεις λογαριασμού, αριστερά στην καρτέλα «Ασφάλεια» και διαλέξετε «Ασφαλή περιήγηση» (https). Πολλές εφαρμογές θα σας ζητήσουν να απενεργοποιήσετε αυτή την επιλογή. Μπορείτε να παίξετε και μετά να την ενεργοποιήσετε ξανά.

Διαβάστε περισσότερα στο Mediagate.gr