ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Saints Row The Third: Το πιο τρελό videogame που έχει κυκλοφορήσει

Saints Row The Third: Το πιο τρελό videogame που έχει κυκλοφορήσει

Ό,τι πιο προκλητικό έχει δημιουργήσει η βιομηχανία videogames κυκλοφόρησε και ακούει στο όνομα Saints Row The Third (ή Saints Row 3 κατά άλλους) για Playstation 3, Xbox360 και PC.

Πρόκειται για ότι πιο τρελό και προκλητικό έχει δημιουργήσει ποτέ η βιομηχανία και ενώ έχει αποσπάσει εξαιρετικά καλές κριτικές από το διεθνή τύπο σαν videogame έχει ήδη κατακριθεί πολλές φορές από τα παραδοσιακά ΜΜΕ για τα προκλητικά trailers, την ακραία βία, το κακόγουστο χιούμορ αλλά ακόμα και τους προσβλητικούς χαρακτήρες που έχει φτιάξει η κοινότητα των gamers για το παιχνίδι αυτό.

Παρακάτω θα δούμε μερικά επιμέρους στοιχεία του παιχνιδιού.

Το βίντεο γνωστό και ως Power Trailer έχει ήδη κερδίσει το βραβείο Best of Gamescom (από τη γνωστή έκθεση Gamescom της Γερμανίας) με αποτέλεσμα να το δουν εκατομμύρια gamers.

To video δείχνει μία ομάδα κρούσης του Συνδικάτου να κάνει επιδρομή σε ένα από τα Κλαμπ των Saints μέσα στο Stilwater.

Όλη η υπόθεση του Saints Row εξελίσσεται σε δύο πόλεις και στον πόλεμο των συμμοριών και του υποκόσμου για τον έλεγχο των πόλεων αυτών. Οι Saints που είδαμε παραπάνω ντυμένοι στα μοβ είναι αυτή τη στιγμή η ισχυρότερη τοπική συμμορία, και είναι η παράταξη με την οποία στρατεύονται και οι παίκτες του παιχνιδιού. Το Syndicate είναι ένα ευρωπαϊκής προέλευσης πανίσχυρο Συνδικάτο Εγκλήματος που έχει έρθει για να ελέγξει την περιοχή και ήδη έχει απόλυτο έλεγχο του Steelport. Στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε το Συνδικάτο κάτω από την καθοδήγηση του Philippe Loren και των Kiki DeWynter και Viola DeWynter (που υποδείεται η Sasha Grey) να κάνει στους Saints μία πρόταση που μόνο να αρνηθούν μπορούν. και έτσι αρχίζει ο πόλεμος στο Steelport.

Πέρα από την έντονα γκανγκστερική υπόθεση και την βασική πλοκή πρέπει να σημειώσουμε ότι το Saints Row The Third διαθέτει Open World κόσμο, δηλαδή κόσμο στον οποίο μπορεί κανείς να περιπλανηθεί ελεύθερα και να αναλάβει εκατοντάδες τελείως άσχετες με την υπόθεση αποστολές ή να κάνει γενικά ότι του καπνίσει. Στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε θεοπάλαβα ρούχα και δεκάδες χιλιάδες επιλογές σε εξοπλισμό.

Και φυσικά όπως κάθε παιχνίδι του είδους του έτσι και το Saints Row διαθέτει εκατοντάδες διαφορετικά οχήματα ενώ ξεχωρίζει στην εκπληκτική φυσική στην οδήγηση.

To Saints Row The Third υποστηρίζει και multiplayer co-op. Στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε τις διάφορες παλαβομάρες που μπορεί να κάνει κανείς όταν παίζει με δύο παίκτες στο συνεργατικό Multiplayer co-op mode.

Ας γυρίσουμε τώρα πάλι στην υπόθεση και συγκεκριμένα στις αντιμαχόμενες παρατάξεις. Στο Saints Row υπάρχουν δεκάδες συμμορίες αλλά οι τρείς ισχυρότερες πέραν των Saints ελέγχονται από το Συνδικάτο. Επίσης υπάρχει η κυβερνητική δύναμη κρούσης STAG.

Το Συνδικάτο αποτελείται από παλαιστές, cyberpunks και καλοντυμένους Ευρωπαίους. Η STAG είναι πάνοπλη και περιπολεί με Hoverjets, jet bikes και αεροσκάφη. Για να καταλάβουν το Steelport, οι Saints θα πρέπει να έρθουν αντιμέτωποι με όλες τις δυνάμεις και να συσπειρώσουν μαστροπούς, ληστές, γορίλες, μπράβους και ζόμπι στον αγώνα για κυριαρχία.

Η μόνη στρατιωτική δύναμη που μπορεί να τα βάλει με την υπερσυμορία των Saints είναι οι STAG (Special Tactical Anti Gang unit). Εξοπλισμένοι με Hoverjets, jet bikes, laser tanks και αεροσκάφη καθώς και ένα τερατώδες αεροπλανοφόρο, οι STAG έχουν έρθει να επιβάλλουν την τάξη στο Steelport. Οι STAG τα έχουν βάλει τόσο με τους Saints όσο και με το Syndicate όπως βλέπουμε στο βίντεο.

Οι Saints μπορεί να ελέγχουν το Stilwater αλλά το Steelport ανήκει στο Συνδικάτο. Μόλις οι Saints επιχειρήσουν την είσοδό τους στο Steelport θα συναντήσουν τον Killbane. Ένας επαγγελματίας παλαιστής που με την αξία του κέρδισε τον τίτλο της Ζωντανής Αποκάλυψης αφού τέλειωσε την καριέρα του Angel De La Muerte. Αλλά το ring δεν ήταν αρκετό για τον Killbane ο οποίος οργάνωσε τη δυνατότερη συμμορία του Συνδικάτου, τους Luchadores, παλαιστές τίγκα στα στεροειδή και άρχοντες του εμπορίου όπλων του Steelport. Τώρα ο Angel συμμάχησε με τους Saints σε μία προσπάθεια να ρίξουν τον Killbane από το θρόνο του μια για πάντα.

Εάν κάποιος θέλει να ασχοληθεί με το Saints Row The Third χωρίς να το αγοράσει, μπορεί πάντα να πειραματιστεί με το Initiation Station, το δωρεάν σταθμό δημιουργίας χαρακτήρα. Στο Initiation Station μπορεί κανείς να φτιάξει και να δημοσιεύσει όσους χαρακτήρες θέλει στο PlayStation 3, το Xbox 360 και το PC. Ήδη οι gamers έχουν δημιουργήσει πάνω από ένα εκατομμύριο χαρακτήρες μόνο στις ΗΠΑ.

Οι χαρακτήρες είναι άλλοτε απειλητικοί, άλλοτε γελοίοι, και συχνά προκλητικοί. Πέρα από τα παραδοσιακά χρώματα δέρματος, πολλοί από τους χαρακτήρες που έχουν δημιουργηθεί έχουν έντονο πράσινο ή κόκκινο δέρμα.

Το Saints Row 3 κυκλοφόρησε για PlayStation 3, Xbox360 και PC και όπως πάντα διαθέτει πλήρως Open World, δεκάδες οχήματα, εκατοντάδες quests και όπλα και φυσικά πλήρες multiplayer co-op για όλο το campaign.