ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το πρώτο ICS tablet είναι και το φθηνότερο!

Το πρώτο ICS tablet είναι και το φθηνότερο!

Ένα από τα καλά την ανοιχτής και ελεύθερης φύσης του Android είναι ότι επιτρέπει τη δημιουργία να κατασκευαστούν συσκευές, που είναι προσιτές στο αγοραστικό κοινό.

Φαίνεται πως η κινεζική εταιρία MIPS αξιοποίησε αυτήν την ευκαιρία και δημιούργησε την ταμπλέτα NOVO7. Μια συσκευή 7 ιντσών η οποία θα είναι και η πρώτη που θα «φοράει» το καινούργιο λειτουργικό Ice Cream Sandwich! Ένα παγωτό… φτηνό το οποίο θα κοστίζει 99 δολάρια.

Φυσικά μην περιμένουμε τρελές επιδώσεις με τέτοια τιμή, καθώς η ταμπλέτα έρχεται με μονοπύρηνο επεξεργαστή, χρονισμένο στο 1GHz. Το σημείο στο οποίο φαίνεται να «κερδίζει» το προϊόν είναι η οθόνη που είναι (πλέον) capasitive, τεχνολογίας (μάλλον) WVGA και μπορεί να αναπαράγει όλες τις μορφές βίντεο έως και 1080p ανάλυση.

ainonovo7

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του, έχει κάμερα 2 Megapixel, υποδοχή USB 2.0, micro HDMI, Wi-Fi και 3G, ενώ η μπαταρία του μπορεί να έχει διάρκεια μέχρι 6 ώρες παιχνιδιού (το Spiderman της Gameloft έρχεται προεγκατεστημένο στη συσκευή), 8 ώρες βίντεο ή 7 ώρες περιήγησης στο διαδίκτυο.

Φυσικά στα 99 δολάρια θα πρέπει να υπολογίσετε άλλα 60 δολάρια που κοστίζουν τα μεταφορικά (καθώς η συσκευή είναι από το εξωτερικό)