ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα δημοφιλέστερα «τιτιβίσματα» του twitter για το 2011

Τα δημοφιλέστερα «τιτιβίσματα» του twitter για το 2011

Η Αραβική άνοιξη, ο θάνατος του Μπιν Λάντεν, το τσουνάμι και το πυρηνικό δυστύχημα στην Ιαπωνία, αλλά και θέματα πιο ελαφρά και κουτσομπολίστικα κυριάρχησαν το 2011 στο twitter.

Στη λίστα των δημοφιλέστερων θεμάτων, που ανακοίνωσε το twitter, πρωταγωνιστεί η εξέγερση στην Αίγυπτο, καθώς και ο αμερικανός ηθοποιός Τσάρλι Σιν, που δήλωσε μετά την απόλυσή του από τη σειρά που έπαιζε: «οι κυνόδοντές μου στάζουν αίμα τίγρης».

Στα hashtags, δηλαδή τις λέξεις κάτω από τις οποίες συγκεντρώνονται μηνύματα για το ίδιο ζήτημα, πρώτο έρχεται το #egypt, που αφορά τα γεγονότα στην Αίγυπτο και την ανατροπή του Χόσνι Μουμάρακ.

Ακολουθεί το #tigerblood, που αφορά τη φράση του Τσάρλι Σιν. Μάλιστα, ο ηθοποιός, αμέσως μόλις έγραψε τη φράση του, έγινε ιδιαιτέρως δημοφιλής, καθώς 1 εκατομμύριο χρήστες έσπευσαν να τον «ακολουθήσουν».

Στη θέση 3 βρίσκεται το hashtag #threewordstoliveby, στο οποίο οι χρήστες προτείνουν τρεις λέξεις για τις οποίες αξίζει να ζει κανείς. Στην τέταρτη θέση φιγουράρει το #idontunderstandwhy, κάτω από το οποίο οι χρήστες γράφουν για θέματα που δεν καταλαβαίνουν.

Πρόσωπα και κατηγορίες

Επίσης, το Twitter δημοσιοποίησε θέματα και πρόσωπα που συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των χρηστών.

Πρώτο θέμα στις διεθνείς ειδήσεις ήταν η παραίτηση του Χόσνι Μουμπάρακ από την ηγεσία της Αιγύπτου, δεύτερο η δολοφονία του Μπιν Λάντεν, τρίτο το τσουνάμι και το ατύχημα στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ιαπωνίας, τέταρτο η επίθεση στη γερουσιαστή των ΗΠΑ Γκάμπριελ Γκίφορντς, πέμπτο ο θάνατος του Μουαμάρ Καντάφι και έκτο η γρίπη των χοίρων.