Έσπασαν και την blue-ray τεχνολογία..

Οι  φήμες που διέρρευσαν την περασμένη Τρίτη στο Internet για το «σπάσιμο» του HDCP (High Definition Content Protection), του συστήματος προστασίας των δίσκων Blu-Ray, επιβεβαιώθηκαν με δηλώσεις του  εκπρόσωπου τύπου της Intel, Tom Waldrop. Αυτό  σημαίνει ότι πλέον, όλοι οι δίσκοι Blu-Ray μπορούν να ξεκλειδωθούν και να αντιγραφούν.

Η προστασία HDCP δημιουργήθηκε από την Intel και κρυπτογραφεί τα δεδομένα κατά τη διέλευσή τους από ένα DVI ή HDMI καλώδιο. Το σπάσιμο της HDCP, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από χάκερ, ενσωματώνοντας το κύριο κλειδί σε ένα chip, πραγμα που δίνει  τη δυνατότητα αποκρυπτογράφησης της προστασία των δίσκων Blu-Ray, παράγοντας επιμέρους κλειδιά.

Σύμφωνα με τον Waldrop, είναι αρκετά δύσκολο να δημιουργηθεί μια software λύση για την αποκρυπτογράφηση του HDCP, αλλά ο ίδιος δεν το αποκλείει. Επίσης, αναφέρει ότι έχουν ενημερωθεί όλοι οι πελάτες της εταιρείας που έχουν αγοράσει άδειες HDCP, και η Intel πρόκειται να κινηθεί δικαστικά σε περίπτωση που διαπιστωθεί πειρατικό υλικό.