ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Προσοχή! Έχετε δει τι εμφανίζεται τις τελευταίες ημέρες στο Google Maps;

Προσοχή! Έχετε δει τι εμφανίζεται τις τελευταίες ημέρες στο Google Maps;
pixabay

Ενεργοποιείται σταδιακά η εμφάνιση των θέσεων των καμερών ταχύτητας στα Google Maps.

Οι πρώτες σχετικές ενδείξεις στους ελληνικούς δρόμους παρατηρήθηκαν στην Αθήνα (πχ. Περιφερειακή Υμηττού) αλλά και σε άλλα μέρη της χώρας. Στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης εμφανίζονται τρεις συνολικά κάμερες για όλο το μήκος της διαδρομής.

Το εικονίδιο χρώματος πορτοκαλί, εμφανίζει μια κάμερα ενώ η ένδειξη είναι ορατή κατά την πλοήγηση αλλά και στην γενική εμφάνιση μιας διαδρομής. Αν και δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την πηγή των πληροφοριών για την ακριβή θέση των καμερών ταχύτητας, αυτή φαίνεται προέρχεται από μια άλλη εφαρμογή χαρτών της Google και συγκεκριμένα το Waze και την τεράστια κοινότητα των οδηγών που υπάρχει πίσω από αυτή.

Δείτε στην gallery πως εμφανίζονται στα Google maps:

Ο διαμοιρασμός πληροφοριών αλλά και το λανσάρισμα χαρακτηριστικών στα Maps που έχουμε δει πρώτα στο Waze, είναι σε εξέλιξη τα τελευταία δύο χρόνια για συγκεκριμένες πόλεις του εξωτερικού.

Η Google ανακοίνωσε τον περασμένο Νοέμβριο την ενσωμάτωση στα Google Maps λειτουργίας η οποία επιτρέπει στους χρήστες να δηλώνουν απευθείας πιθανά ατυχήματα που έχουν συναντήσει στο δρόμο τους αλλά και ελέγχους ταχύτητας της αστυνομίας. Με τον τρόπο αυτό ενημερώνονται και οι άλλοι χρήστες που έχουν ενεργοποιήσει την πλοήγηση και θα περάσουν από το συγκεκριμένο σημείο.

Μια άλλη σημαντική λειτουργία που κάνει σταδιακά από τις αρχές του χρόνου την εμφάνισή της στα Google Maps είναι η αναφορά για το όριο ταχύτητας στο δρόμο που βρίσκεται ο χρήστης, μια λειτουργία που αρχικά έχει ενεργοποιηθεί στις ΗΠΑ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Έκτακτη ανακοίνωση - Αυτή είναι η νέα μεγάλη τηλεφωνική απάτη (Pics)

Σχετικές ειδήσεις