ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Διαγωνισμός για τον καθολικό πάροχο στις τηλεπικοινωνίες

Διαγωνισμός για τον καθολικό πάροχο στις τηλεπικοινωνίες

Μέχρι τις 4 Μαϊου έχουν περιθώριο οι ενδιαφερόμενοι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχή στο διαγωνισμό της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων για την επιλογή του παρόχου καθολικής υπηρεσίας. Ρόλο που έχει αυτή τη στιγμή ο ΟΤΕ, ο οποίος και παραμένει το φαβορί για να συνεχίσει να έχει αυτό το ρόλο.

Η ολομέλεια της ρυθμιστικής αρχής ενέκρινε τη δημοσίευση του τεύχους προκήρυξης για τη διαγωνιστική διαδικασία για την επιλογή παρόχου/παρόχων για σύνολο ή επιμέρους υπηρεσίες της καθολικής υπηρεσίας στην ελληνική επικράτεια και συγκεκριμένα:

α) Παροχή πρόσβασης σε σταθερές θέσεις και παροχή τηλεφωνικών υπηρεσιών
β) Υπηρεσία πληροφοριών τηλεφωνικού καταλόγου και κατάλογοι συνδρομητών
γ) Κοινόχρηστα τηλέφωνα και άλλα σημεία πρόσβασης στην κοινόχρηστη φωνητική τηλεφωνία

Η παροχή υπηρεσιών καθολικής υπηρεσίας ορίζεται από την 01/01/2016 και θα έχει διάρκεια ισχύος τουλάχιστον 3 έτη, εκτός εάν ο υπερθεματιστής δηλώσει ότι είναι έτοιμος να προσφέρει την υπηρεσία σε συντομότερο χρονικό διάστημα ή επιθυμεί να ορισθεί για διάστημα 5 ετών.

Η διαγωνιστική διαδικασία θα διεξαχθεί σε δύο στάδια: στο πρώτο οι ενδιαφερόμενοι υποβάλουν, μαζί με την αίτηση συμμετοχής, την αρχική οικονομική προσφορά, ενώ στο δεύτερο στάδιο διενεργείται δημοπρασία πολλαπλών γύρων με μειούμενο τίμημα.

Σχετικές ειδήσεις