Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Playstation 1994-2014: Η απίστευτη εξέλιξη των γραφικών

Newsbomb

Playstation... Ίσως η μοναδική παιχνιδομηχανή που έχουν πιάσει στα χέρια τους όλοι οι άνθρωποι του πλανήτη, έστω για μια φορά...

Η εξέλιξη που έχει σημειώσει η Sony στον τομέα των γραφικών από την πρώτη κονσόλα (1995) μέχρι και την τέταρτη (2013) είναι τεράστια, κάτι που μπορούμε να καταλάβουμε και οι ίδιοι από το βίντεο που ακολουθεί και μας δείχνει διάφορα είδη παιχνιδιών κατά τη διάρκει των τελευταίων 19 ετών.

Λίγα λόγια για τις συσκεύες

Playstation 1 (δεν υπάρχει πλέον στη γραμμή παραγωγής)
Το PlayStation ήταν μια 32-bit κονσόλα ηλεκτρονικών παιχνιδιών πέμπτης γενιάς, η οποία κυκλοφόρησε από την εταιρεία Sony Computer Entertainment το Δεκέμβριο του 1994 στην Ιαπωνία και τον επόμενο χρόνο σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Είναι μία από τις πιο επιτυχημένες κονσόλες όλων των εποχών.

Playstation 2 (δεν υπάρχει πλέον στη γραμμή παραγωγής)
Ο άμεσος διάδοχος του PlayStation ήταν το PlayStation 2 (σύντμηση PS2), το οποίο ήταν συμβατό με την παλιότερη τεχνολογία του προκατόχου του, δηλαδή μπορούσε να παίξει όλα τα παιχνίδια του PlayStation. Σε αντίθεση με προσομοιωτές παιχνιδιών (emulators) που τρέχουν σε PC, το PlayStation 2 στην ουσία περιελάμβανε τον αρχικό επεξεργαστή του PlayStation, επιτρέποντάς του να παίξει τα παλιότερα παιχνίδια όπως ακριβώς έπαιζαν στην προηγούμενη κονσόλα.

Playstation 3
Η Τρίτη γενιά PlayStation γνωστή ως PlayStation 3 (σύντμηση PS3) κυκλοφόρησε στις 11 Νοεμβρίου 2006 στην Ιαπωνία, στις 17 Νοεμβρίου 2006 στη Βόρεια Αμερική και στις 23 Μαρτίου 2007 στην Ευρώπη. Το PlayStation 3 ήταν αρχικά συμβατό με όλα τα παιχνίδια των PlayStation και PlayStation 2, όμως εξαιτίας της αφαίρεσης του επεξεργαστή του PlayStation 2 (Emotion Engine Chip) ύστερα από την κυκλοφορία της έκδοσης των 40 GB, η δυνατότητα να παίζει δίσκους του PlayStation 2 έχει περιοριστεί στην προσομοίωση αυτών, παράλληλα είναι δυνατό να παίζει παιχνίδια του αυθεντικού PlayStation. Ενώ τα παιχνίδια του PS3 δεν έχουν περιορισμούς σχετικά με τη γεωγραφική τοποθεσία, τα παιχνίδια των PlayStation και PlayStation 2 εξακολουθούν να παίζουν μόνο σε κονσόλες από την ίδια περιοχή. Η νεώτερη και λεπτότερη εκδοχή (Slim) του PS3 κυκλοφόρησε το 2009 και δεν έχει καθόλου τη δυνατότητα να παίζει παιχνίδια του PlayStation 2 ενώ συνεχίζει να παίζει τα παιχνίδια του αρχικού PlayStation.

Playstation 4

To be continued...

Πληροφορίες: Βικιπαίδεια