ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

The Sun: Οι Βρετανοί είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα για τις καλοκαιρινές διακοπές

The Sun: Οι Βρετανοί είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα για τις καλοκαιρινές διακοπές
ap

Λόγω των επαινετικών σχολίων που έχει λάβει τον τελευταίο καιρό η Ελλάδα, φιγουράρει στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων για το φετινό καλοκαίρι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Sun», ο υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας, Χάρης Θεοχάρης, σε συνέντευξή του στο Radio 4's δήλωσε ότι οι Βρετανοί ταξιδιώτες είναι ευπρόσδεκτοι στα ελληνικά νησιά για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Η ελληνική τουριστική περίοδος, επισημαίνεται, αναμένεται να ξεκινήσει αργότερα από το αναμενόμενο φέτος, περί τον Ιούλιο, ενώ το κλίμα για την υποδοχή Βρετανών τουριστών είναι θερμό.

Σε αντίθεση με άλλες χώρες, όπως οι Βαλεαρίδες Νήσοι, η Τουρκία, η Αυστρία, όπου πολίτες από χώρες όπου καταγράφηκαν πολλά κρούσματα δεν είναι ευπρόσδεκτοι, η Ελλάδα βρίσκεται σε διαφορετική γραμμή πλεύσης.

Όταν ρωτήθηκε ο υπουργός Τουρισμού για το αν θα χρειαστεί να έχουν ένα αρνητικό τεστ στον κορονοϊό οι επιβάτες πριν από την πτήση, ο κ. Θεοχάρης είπε: «Το συζητάμε αυτό με τους επιδημιολόγους μας. Και είναι πολύ πιθανό ότι θα τεθούν κάποιες προϋποθέσεις πριν το ταξίδι. Αλλά φυσικά αυτό θα γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην ανησυχεί κανείς, όταν ταξιδεύει και όταν μένει στο εξωτερικό, ότι θα έρθει σε επαφή - όσο αυτό είναι ανθρωπίνως δυνατό- με άτομα που έχουν μολυνθεί από τον ιό».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία: Πότε ανοίγουν Λύκεια, Γυμνάσια και Δημοτικά - Πώς θα γίνουν οι Πανελλήνιες