ΕΛΛΑΔΑ

Ρίτα Αντωνοπούλου: Αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη - «Είναι ένα κόνσεπτ που είναι πολύ κοντά μου»

Ρίτα Αντωνοπούλου: Αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη - «Είναι ένα κόνσεπτ που είναι πολύ κοντά μου»

Η Ρίτα Αντωνοπούλου δημιουργεί με σεβασμό και έμπνευση μια μουσική παράσταση αφιερωμένη στη Μελίνα Μερκούρη με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή της.

Η κυρία Αντωνοπούλου ,με τη φυσική της θεατρικότητα και τις σπάνιες ερμηνείες της μίλησε στο Newsbomb.gr για τη μουσική παράσταση «Θα ζω μες στο τραγούδι» αφιερωμένη στη ζωή μιας υπερήφανης γυναίκας , της Μελίνας Μερκούρη, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή της.

Η συνέντευξη της Ρίτας Αντωνοπούλου στο Newsbomb.gr

1. Στις 22 Σεπτεμβρίου θα εμφανιστείτε στο Βεάκειο Θέατρο. Πώς προέκυψε αυτή η ιδέα της παράστασης;

Η ιδέα ήρθε σαν πρόταση από κάποιο μέρος της Ελλάδας για να κάναμε μια αφιερωματική συναυλία αυτό το καλοκαίρι. Όμως αφού την δέχτηκα κι άρχισα να την ετοιμάζω καταλάβαμε ότι μια τέτοια παράσταση είχε λόγο να παρουσιαστεί και αλλού. Στην αρχή ξεκίνησα απλά να κάνω ένα απλό αφιέρωμα με κάποια τραγούδια τα οποία θα έμπαιναν εμβόλιμα στο δικό μου πρόγραμμα με τα δικά μου τραγούδια γιατί αυτή ήταν και η πρόταση… αλλά όποιος με γνωρίζει ξέρει ότι αυτό δεν μπορεί να με ικανοποιήσει. Όταν άρχισα να την ετοιμάζω, τίποτα άλλο δε χωρούσε μέσα…μόνο η ιστορία της Μελίνας και τα τραγούδια της. Οπότε αποφάσισα να ασχοληθώ αφιερώνοντας σκέψη, χρόνο και εργασία όπως θα ταίριαζε σε μια τέτοια προσωπικότητα και ετοιμάστηκε μια παράσταση που αποτυπώνει ή θέλει να αποτυπώσει αυτό το μεγαλείο. Όλη της την ιστορία και την ψυχή. Κι αφού την παρουσιάσαμε καταλάβαμε επίσης ότι φτιάξαμε κάτι σημαντικό και για αυτό αποφασίσαμε να το παρουσιάσουμε σε λίγες μέρες στο Βεάκειο Θέατρο.

2. Πώς αισθάνεστε που συμμετέχετε σε μια συναυλία αφιερωμένη στη Μελίνα Μερκούρη;

Υπέροχα! Είναι ένα κόνσεπτ που είναι πολύ κοντά μου και από την αρχή ένιωσα να βυθίζομαι μέσα του!

3. Όσα περισσότερο προχωρούσε η έρευνα για την ζωή της σπουδαίας γυναίκας νιώσατε κάποια στιγμή να ταυτίζεστε μαζί της;

Θα σας πω ότι για κάποιο λόγο η προσωπικότητά της μου ήταν πολύ οικεία από όταν ήμουν μικρό παιδάκι. Ένιωθα τη γυναίκα αυτή πολύ κοντά μου χωρίς ποτέ να μπορώ να ξέρω το γιατί. Όσο προχωρούσε η έρευνά μου για τη ζωή της και όλη της την ιστορία, αυτή η αίσθηση έγινε ακόμη εντονότερη. Την κατανοώ. Βαθιά. Ταυτίζομαι. Δεν ένιωσα ούτε μια στιγμή ότι πάω να κάνω κάτι έξω από μένα ή ότι πρέπει να παίξω έναν ρόλο. Έρχομαι απλά σε επαφή με κάτι που ήδη υπάρχει μέσα μου.

4.Πείτε μας διαβάζοντας για την προσωπικότητας της αλλά και την ζωή της. Τι σας εντυπωσίασε τον χαρακτήρα της σπουδαίας γυναίκας;

Αυτά που γνωρίζουμε όλοι! Η δυναμική της, η ζωντάνια κι η εξωστρέφεια της, η έκφραση…χαρακτηριστικά όπως είχε πει κι ένας κριτικός του Χόλιγουντ και το βρήκα υπέροχο: «Η Μελίνα είναι ένα πλάσμα που θα ήθελε κανείς να καλέσει στο σπίτι των γονιών του όταν αυτοί θα λείπουν»

5. Την Μελίνα Μερκούρη, την έχουμε στο μυαλό μας σαν μια γυναίκα δυναμική και χαρισματική. Είχε πάθος για τη ζωή. Εσείς πώς θα την περιγράφατε με μία λέξη;

Δε μπορώ να βρω μία λέξη μόνο για όλο αυτό που εξέπεμπε και ήταν…ήταν έντονη…ναι ήταν έντονη, αυτό.

6. Πώς θα σχολιάζατε την κατάσταση στην επί Covid-19 εποχή, για τον πολιτισμό;

Την έχουμε σχολιάσει πια όλοι τόσες φορές που δεν υπάρχει κάτι καινούριο να πω. Προχωρούμε σε αχαρτογράφητα νερά, τα οποία δεν είναι και ήρεμα…κανείς δεν ξέρει τι μας περιμένει και πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Είναι ένα τεράστιο πλήγμα για τον πολιτισμό. Οι συνθήκες είναι τέτοιες που πάρα πολλοί από όλους εμάς δε θα μπορούμε να δουλέψουμε. Κάνοντας κι εγώ κάποιες συναυλίες φέτος το καλοκαίρι με τον κόσμο με τις μάσκες στο πρόσωπο, οφείλω να σας μεταφέρω ότι είναι όχι απλά δυσάρεστο αλλά εξωπραγματικό. Και για τους ίδιους αλλά και για εμάς που το βλέπουμε και σκοπός μας είναι η ουσιαστική επαφή κι επικοινωνία…

7. Σε όλες της τις ερμηνείες η Μελίνα Μερκούρη έβγαζε ένα πάθος. Εσείς ποια ερμηνεία της ξεχωρίζετε και γιατί;

Νομίζω ότι βγαίνει όλη της η γυναικεία φύση στα Παιδιά του Πειραιά αλλά και ο τσαμπουκάς της.

8. Ετοιμάζετε κάτι για τον χειμώνα, δισκογραφικά;

Αυτή η παράσταση αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη, καλώς εχόντων των πραγμάτων θα συνεχιστεί και το χειμώνα κι ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά για όλους. Προς το παρόν έχω μεγάλη αγωνία γιατί μόλις κατέφθασε το τεστ από το διπλό βινύλιο που θα κυκλοφορήσει από το Ogdoo music Group σε συνεργασία με την Music Row Show case τον Οκτώβριο και είναι η καταγραφή της μουσικής μας παράστασης με τον Θοδωρή Οικονόμου στο πιάνο η οποία παιζόταν για 2,5 χρόνια με πολύ μεγάλη επιτυχία και μεγάλη αποδοχή κι αγάπη από τον κόσμο. Αυτός ήταν κι ο λόγος που μας οδήγησε στην ηχογράφηση αυτή και επειδή για μένα αυτή η παράσταση ήταν σταθμός στην πορεία μου, είναι κάτι που περιμένω με μεγάλη αγωνία και προσμονή! Παράλληλα θα μπούμε στο στούντιο για ηχογράφηση νέων τραγουδιών!

INFO

ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

Αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου

ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

Τιμές Εισιτηρίων

Προπώληση: 10€

Στο ταμείο του θεάτρου: 12€

Προπώληση:

viva.gr

https://www.viva.gr/tickets/music/veakeio/rita-antonopoulou-afieroma-sti-melina-merkouri

Ώρα Έναρξης:21.00

Παραγωγή: Live2 Entertainment

Follow Ρίτα Αντωνοπούλου

Facebook

Instagram

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία: Έκτακτα μέτρα για τον «Ιανό» - Ποιες περιοχές θα «σαρώσει» ο μεσογειακός κυκλώνας