ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Λαχτάρησες ταξίδι; Ανακάλυψε ξανά τη Μεσόγειο!

Λαχτάρησες ταξίδι; Ανακάλυψε ξανά τη Μεσόγειο!

Απόλαυσε το ελληνικό καλοκαίρι και σχεδίασε από τώρα την επόμενη απόδρασή σου στο εξωτερικό, εξοικονομώντας χρήματα και χρόνο

Μπορεί να βρίσκεσαι σε μία υπέροχη ελληνική παραλία όμως, ήδη καταστρώνεις τα πρώτα σου σχέδια για πιο μακρινές αποδράσεις. Τα ταξίδια στο εξωτερικό επιστρέφουν και μαζί με αυτά, ανεβαίνει η διάθεση και η όρεξη για τις πρώτες διεθνείς εξερευνήσεις μετά την περίοδο του lockdown. Ποιος είναι, όμως, ο κατάλληλος προορισμός για το ταξίδι σου; Επιλέγουμε τρεις μεσογειακές χώρες που έχουν να σου προσφέρουν αρκετές ιδέες διακοπών και να σε γεμίσουν εικόνες, εμπειρίες και όμορφες στιγμές, αυτή την περίοδο.

Στην Ιταλία των αντιθέσεων, του σπαγγέτι και των γαλάζιων νερών

Ίσως το πιο εύκολο και προσιτό ταξίδι στο εξωτερικό που μπορείς να κάνεις στην εποχή μετά την καραντίνα. Η Ιταλία προσφέρει τα πάντα. Η προσιτή και διαχρονικά αγαπημένη γοητεία της Μεσογείου ξεδιπλώνεται σε ολόκληρη τη χώρα, προσφέροντας σημαντικές αντιθέσεις ανάμεσα στο Βορρά και το Νότο αλλά, σε κάθε περίπτωση, πανέμορφες πόλεις και χωριά, γαλαζοπράσινες παραλίες και ατελείωτες δόσεις ιστορίας. Αν και η χώρα έχει πολλά διεθνή αεροδρόμια, που μπορείς να επιλέξεις ανάλογα με τον προορισμό σου, η επιλογή να προσγειωθείς με μία σύντομη και απευθείας πτήση στην πρωτεύουσα Ρώμη σου δίνει περισσότερες προοπτικές: Είτε μερικές μέρες στην αιώνια πόλη, που πάντα μπορεί να σου προσφέρει την «ντόλτσε βίτα» που ονειρευόσουν καιρό αλλά και μία γεύση από την αγαπημένη ιταλική κουζίνα, είτε το ξεκίνημα ενός road trip στον προορισμό της επιλογής σου. Τι θα έλεγες για μία βόλτα στη γοητευτική Νάπολη, τη μαγευτική Κοστιέρα Αμαλφιτάνα και το κοσμοπολίτικο Κάπρι, μαζί με λίγη ιστορία στην Πομπηία ή μυστήριο στο Βεζούβιο; Ή ακόμη και για ένα μεθυστικό ταξίδι στην Τοσκάνη και τα αγροτουριστικά της καταλύματα και ύστερα, στο πολύχρωμο και δροσερό τοπίο της περιοχής Cinque Terre; Όλη η Ιταλία είναι γεμάτη εκπλήξεις που σε περιμένουν να τις ανακαλύψεις και εσύ, δεν έχεις παρά να ανοίξεις τον χάρτη της και να επιλέξεις το μέρος της «μπότας» που θέλεις να επισκεφθείς αυτή την εποχή.

Στη Γαλλία του ρομαντισμού, της υψηλής γαστρονομίας και της όμορφης εξοχής

Για κάποιους, είναι η ομορφότερη χώρα στον κόσμο και δεν τους αδικούμε. Η Γαλλία, με την πάντα ρομαντική της ατμόσφαιρα, είναι ένα μέρος που θα σου φτιάξει τη διάθεση από την πρώτη στιγμή που θα προσγειωθείς. Το Παρίσι, η πόλη του φωτός με την ατελείωτη λάμψη που διαθέτει, θα αποτελέσει την πρώτη σου επαφή με τον γαλλικό πολιτισμό, τις τέχνες και τη συγκλονιστική γαστρονομία της χώρας. Δεν είναι, ωστόσο, το μόνο που σου προσφέρει η Γαλλία, καθώς η εξοχή της είναι πραγματικά μαγική. Οι επιλογές σου είναι πραγματικά ατελείωτες: Μπορείς να περιηγηθείς από τα κάστρα του Λίγηρα έως τα απόκρημνα βράχια στις θάλασσες της Νορμανδίας και από τη χερσόνησο της Βρετάνης με τα κέλτικα στοιχεία της έως την άλλη πλευρά της χώρας στην Αλσατία με τα κρασιά της. Μπορείς ακόμη να ανακαλύψεις το Γαλλικό Νότο, κάνοντας μία υπέροχη περιήγηση στην κοσμοπολίτικη Κυανή Ακτή, στη Νίκαια, τις Κάννες ή το Σαν Τροπέ. Ή και μία εκδρομή στα χωριά της Προβηγκίας, το λιμάνι της Μασσαλίας, τα κάστρα του Καρκασόν και τους φημισμένους αμπελώνες του Μονπελιέ. Κι αν εκτός από τα κρασιά και τις απέραντες εκτάσεις στρωμένες με λεβάντα αγαπάς και το σέρφινγκ, νότια του Μπορντώ, στα σύνορα με τη χώρα των Βάσκων, απλώνονται αμμόλοφοι που συναντούν δελεαστικά κύματα. Ταξιδεύοντας στη Γαλλία, ο χρόνος σταματά και εσύ δεν έχεις παρά να γεμίσεις με εμπειρίες, γεύσεις, αρώματα και όμορφες εικόνες.

Στην Ισπανία του φλαμένκο, της ζωντάνιας και της ξεχωριστής αρχιτεκτονικής

Η Ισπανία θα σε παρασύρει στους έντονους και φλογερούς ρυθμούς της και στην πληθώρα των επιλογών που διαθέτει. Πόλεις και ύπαιθρος, φύση και παραλίες, θαύματα της αρχιτεκτονικής και συλλογές έργων τέχνης, σε περιμένουν να επιλέξεις εκείνο τον προορισμό που σου ταιριάζει. H ζωντανή και αλέγκρα Βαρκελώνη θα σε παρασύρει στους αρχιτεκτονικούς ρυθμούς και τα χρώματα του Γκαουντί, ενώ η μοντέρνα Βαλένθια στα ιδιαίτερα κτήριά της. Στην πρωτεύουσα Μαδρίτη, μία πραγματική μητρόπολη που δεν της λείπει τίποτα, θα χαθείς στις συλλογές κάποιων από τα σπουδαιότερα μουσεία της Ευρώπης, όπως το Πράδο και το Ρέινα Σοφία, ενώ δίπλα της στο Τολέδο θα απολαύσεις ένα ζωντανό μεσαιωνικό σκηνικό. Στο σταυροδρόμι της Ευρώπης και της Αφρικής, την πάντα ζεστή και φιλόξενη Ανδαλουσία, θα μαγευτείς από την ατμόσφαιρά της, στη γενέτειρα του φλαμένκο, Σεβίλλη, θα ζήσεις το απόλυτο μείγμα πολιτισμών, στη Γρανάδα και την Κόρδοβα θα πιεις ένα σέρι στο Χερέθ και θα αγναντέψεις τον Ατλαντικό στο Κάντιθ και τη βραχώδη χερσόνησο του Γιβραλτάρ. Όλη η Ισπανία διαθέτει παραμυθένια τοπία που μπορείς να απολαύσεις και ολόκληρο τον χειμώνα και σε περιμένει με σύμμαχο τον ήπιο μεσογειακό καιρό να περάσεις σε αυτήν αξέχαστες στιγμές.

Κάνε το επόμενο βήμα για το ταξίδι, με εισιτήριο που θα σου κοστίσει λιγότερο!

Πήρες, λοιπόν, την απόφαση για τον πρώτο σου διεθνή προορισμό μετά την καραντίνα. Ποιο είναι το επόμενο βήμα; Το πρόγραμμα €πιστροφή της Eurobank και η AEGEAN θα σε διευκολύνουν να κλείσεις τα εισιτήρια, με τρόπο που σε συμφέρει. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες που σου προσφέρει το πρόγραμμα €πιστροφή, μπορείς να επιλέξεις όποιο εισιτήριο επιθυμείς και να πληρώσεις μέρος του με τα ευρώ €πιστροφή που έχεις συγκεντρώσει. Και όλα αυτά χωρίς να μπεις σε ειδικές σελίδες, απευθείας από την κεντρική σελίδα της AEGEAN στο aegeanair.com. Το μόνο που χρειάζεται είναι, κατά την αγορά του εισιτηρίου, να χρησιμοποιήσεις την κάρτα σου Eurobank που συμμετέχει στο Πρόγραμμα. Στο ειδικό παράθυρο, βάζεις το ποσό των ευρώ €πιστροφή που θες να εξαργυρώσεις από αυτά που έχεις συγκεντρώσει και πανεύκολα, αγοράζεις το εισιτήριό σου πληρώνοντας λιγότερο ή μόνο τους φόρους. Και κάπως έτσι, το εξωτερικό έρχεται πιο κοντά σου από ποτέ και το όνειρο του χειμώνα γίνεται πραγματικότητα