ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Πάρος: Το νησί που γίνεται «σημείο αναφοράς» του Αιγαίου κάθε καλοκαίρι

Πάρος
INTIME NEWS

Αν μιλάμε για το απόλυτο κυκλαδονήσι, με τις αμέτρητες επιλογές για κάθε γούστο, τότε είναι βέβαιο πως μιλάμε για την Πάρο.

Κάπου μέσα στο Αιγαίο ξεπροβάλλει το νησί, το οποίο ξεχωρίζει για την φυσική του ομορφιά, την αυθεντικότητά του, το ατελείωτο night life, την γευστική γαστρονομία του, τις δραστηριότητες που παρέχει, την πολιτιστική κληρονομιά του, ακόμα και τα «ορεινά», μεσόγεια χωριά του.

Είναι η Πάρος λοιπόν και αποτελεί μία ολοκληρωμένη καλοκαιρινή επιλογή, είτε πάρουμε το αεροπλάνο για να περάσουμε ένα αξέχαστο τριήμερο, είτε το πλοίο της γραμμής για παραθερίσουμε ολόκληρο το καλοκαίρι, ανακαλύπτοντας τα «μυστικά» της.

Αμέσως μόλις αρχίσει να αχνοφαίνεται από το κατάστρωμα του πλοίου το λιμάνι της Παροικιάς, ξεχωρίζει η κυκλαδίτικη ομορφιά του νησιού μέσα από τα γραφικά και αμέτρητα πλακόστρωτα σοκάκια, τις ανθισμένες μπουκαμβίλιες, τα παραδοσιακά λευκά σπίτια που αστραποβολούν κάτω από τον ήλιο και το απέραντο γαλάζιο που περιτριγυρίζει το νησί.

Η Πάρος είναι το τέταρτο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών στο Αιγαίο και όχι άδικα, καθώς προσφέρει μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων για τις διακοπές μας. Είτε λοιπόν έχουμε στο μυαλό μας απολαυστικές χαλαρές στιγμές στις πανέμορφες παραλίες και τα γραφικά ταβερνάκια του νησιού, είτε αξέχαστες βραδιές ατελείωτου γλεντιού, το κατάλευκο νησί του Αιγαίου δεν θα μας αφήσει παραπονεμένους.

Το μόνο που χρειάζεται είναι περίσσια όρεξη για νέες περιπέτειες και διάθεση για μοναδικές περιηγήσεις από το πρωί μέχρι το ξημέρωμα!

Let’s start

Αρχίζουμε την ξενάγηση, παίρνοντας ένα καλό πρωινό σε κάποιο από τα πολλά καφέ που υπάρχουν στα δαιδαλώδη πλακόστρωτα σοκάκια της Παροικιάς και κάνοντας μια βόλτα στα πέριξ, ενώ συνεχίζουμε κατευθυνόμενοι προς τις παραλίες του νησιού, με άλλες να είναι πιο κοσμοπολίτικες, όπως Χρυσή Ακτή, η Πούντα και ο Φάραγγας και άλλες πιο ιδιαίτερες και απόκρημνες, όπως Καλόγερος, oι Κολυμπήθρες και η Λάγγερη.

Φτάνοντας στο απογευματάκι, αφιερώνουμε λίγο από τον χρόνο μας θαυμάζοντας τα αξιοθέατα του νησιού, ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγονται: Η Παναγία Εκατονταπυλιανή, το Ενετικό Κάστρο Νάουσας και το Λαογραφικό Μουσείο της, το αρχαίο λατομείο της Πάρου και η κοιλάδα με τις πεταλούδες, ενώ λίγο μετά μπορούμε να ξαποστάσουμε, πίνοντας το καφεδάκι μας και τρώγοντας το γλυκό μας σε ένα από τα πιο γραφικά χωριά του νησιού, τις πανέμορφες Λεύκες.

Ώρα για νυχτερινές περιηγήσεις

Έπεσε για τα καλά ο ήλιος, επομένως ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για καλό φαγητό και διασκέδαση. Οι λάτρεις των γεύσεων θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν νόστιμες παραδοσιακές συνταγές και τοπικά προϊόντα στις παραθαλάσσιες ταβέρνες της Πάρου, ενώ όσον αφορά στην πολυπόθητη νυχτερινή ζωή, μάλλον θα κατευθυνθούμε προς τη Νάουσα, ανακαλύπτοντας πολλά μπαρ για να απολαύσουμε το ποτό μας, αλλά και μεγάλα κλαμπ για διασκέδαση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!

Ας μην το σκεφτόμαστε παραπάνω, καθώς η Πάρος είναι «έρωτας με την πρώτη ματιά». Αν έχουμε ονειρευτεί διακοπές που µπορούν να συνδυάζουν όλα τα παραπάνω, τότε σίγουρα θα γίνει το νησί μας. Μοναδική προϋπόθεση, να την εμπιστευτούμε και να αφεθούμε στις μαγευτικές εικόνες, τα μοναδικά αρώματα και τις ανεπανάληπτες γεύσεις που θα μας χαρίσει η μοναδική ατμόσφαιρα που αποπνέει. Ας πάρουμε το επόμενο πλοίο και πάμε να ζήσουμε αυτή την καλοκαιρινή περιπέτεια στο 100%.