ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Ανησυχία για την αύξηση των θανάτων – Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

κρούσματα infographic 17 ιανουαρίου
Τα επιδημιολογικά δεδομένα για τη χώρα, στο infographic του Newsbomb.gr
Newsbomb.gr

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Παρά την πτωτική τάση των κρουσμάτων, οι «σκληροί» δείκτες παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις κι αυτό δημιουργεί έντονη ανησυχία στους ειδικούς. Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr.

Έντονη ανησυχία από την εξέλιξη της πανδημίας, λόγω και της εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον, στη χώρα. Μπορεί την τελευταία εβδομάδα να παρατηρείται μια πτωτική πορεία των κρουσμάτων, πλην όμως οι «σκληροί» δείκτες των θανάτων και των διασωληνωμένων παραμένουν σε υψηλά επίπεδα κι αυτό φέρνει προβληματισμό.

Τη Δευτέρα (17.01) ανακοινώθηκαν 18.834 νέα κρούσματα από τον ΕΟΔΥ, με την Αττική και τη Θεσσαλονίκη για ακόμα μια φορά να διατηρούν τα αρνητικά πρωτεία, σε ό,τι αφορά τη διασπορά του ιού στη χώρα. Ο έντονος προβληματισμός, ωστόσο, προκύπτει από τους 101 θανάτους σε ένα 24ωρο κι από το γεγονός ότι στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 672 συμπολίτες μας. Παράλληλα, οι εισαγωγές ήταν αρκετές και πάλι καθώς έφτασαν στις 472, αν και μειωμένες σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο.

Το infographic του Newsbomb.gr

κρούσματα infographic 17 Ιανουαρίου
Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας στις 17 Ιανουαρίου 2022Newsbomb.gr

Ένα ακόμα ανησυχητικό στοιχείο τόσο για την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον όσο και για τον κίνδυνο να αυξηθεί εκ νέου η διασπορά, αφορά τα κρούσματα σε παιδιά. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 6.240 μολύνσεις στις ηλικίες 0-17 ετών, την ώρα που η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών εξήγησε την ανοσολογική απόκριση των παιδιών στον εμβολιασμό. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε η χορήγηση τέταρτης δόσης στους ανοσοκατασταλμένους ενώ δόθηκαν διευκρινίσεις για την πληρωμή αλλά και τη διαδικασία αμφισβήτησης του προστίμου των 100 ευρώ για τους μη εμβολιασμένους πολίτες άνω των 60 ετών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πρόστιμο 100 ευρώ: Πού θα εμφανίζεται στο taxisnet – Πώς γίνεται η διαδικασία αμφισβήτησης

Κορονοϊός - Θεμιστοκλέους: Ανοίγει η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση στις 20 Ιανουαρίου

Survivor: Οργή για το χυδαίο σχόλιο του Βαλάντη στην Ευριδίκη - Ζητούν όλοι την αποχώρησή του